Băsescu: Nu există un angajament semnat de mine cu fosta Securitate

0

Fostul preşedinte, Traian Băsescu, afirmă că nu există un angajament semnat de el cu fosta Securitate, nici în dosarul inscripţionat cu numele său şi nici pe microfilmul dosarului.

Potrivit News.ro, reacția fostului președinte al României vine după ce Antena 3 a prezentat documente din dosarul său de la CNSAS.

”Am luat notă de faptul că Antena 3 a prezentat documente din dosarul întocmit de CNSAS şi trimis la instanţă pentru a se stabili prin hotărâre judecătorească dacă am fost colaborator al Securităţii sau nu. Fac precizarea că nu există un angajament semnat de mine nici în dosarul inscripţionat cu numele meu şi nici pe microfilmul dosarului. De asemenea, nici în dosar şi nici pe microfilm nu există documente scrise de mine sau chitanţe care să ateste plăţi efectuate de fosta securitate către mine şi prin care s-ar fi putut atesta calitatea de colaborator”, susţine fostul preşedinte.

El spune că, din câte ştie, documentele pe care CNSAS le-a anexat în dosar, cât şi microfilmul dosarului său au fost predate de către SRI la arhiva CNSAS încă din anul 2006.

“Predarea arhivei fostei Securităţi către CNSAS s-a făcut urmare a solicitării pe care eu, în calitate de Preşedinte CSAT, am făcut-o către SRI. Până în prezent, cu ocazia diverselor verificări CNSAS mi-a eliberat 4 certificate de necolaborare cu securitatea ca poliţie politică. Fiind convins că nimic din actele mele nu poate fi considerat act de poliţie politică aştept îndeplinirea procedurilor legale şi verdictul instanţei”, afirmă Băsescu.

El precizează, însă, că doreşte ca dosarul să fie soluţionat în instanţă şi nu în dezbatere publică, motiv pentru care nu va comenta public conţinutul documentelor prezentate de Antena 3 şi nu se va angrena în dezbatere publică pe subiectul dosarului, având în vedere că el însuşi este subiectul dosarului întocmit de CNSAS şi aflat acum la instanţa de contencios administrativ şi fiscal.

Potrivit News.ro, Antena 3 a prezentat duminică seară note informative date de “Petrov”, care potrivit unor surse ar fi fost numele conspirativ al lui Traian Băsescu. În cele două note se vorbeşte despre doi colegi de la Institutul de Marină.

Sursele Europei Libere au dezvăluit că Traian Băsescu are un dosar de reţea, dar că acesta conţine doar coperţile pe microfilm, iar notele informative ale acestuia au fost descoperite în dosarele altor persoane care aveau dosare de urmărire informative (DUI).

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele