Norica Nicolai: “Nu mai poate ieşi nimeni la protest în cazul unei noi OUG 13!”

0

Norica Nicolai, europarlamentar ALDE, a declarat într-un interviu pentru RFI România că protestele spontane „nu pot fi agreate decât în limitele în care sunt reglementate în lege”, iar, dacă Guvernul ar adopta într-o noapte un act de tipul OUG 13, „nu mai poate ieși nimeni”.

Norica Nicolai consideră că decizia ICCJ este „normală” și „corectă”, susținând în același timp că „lumea este liberă să protesteze”.

„Protestele spontane nu pot fi agreate, decât în limitele în care sunt reglementate pe lege”, a spus europarlamentarul ALDE, potrivit sursei citate.

Întrebată dacă Guvernul adoptă într-o noapte un document de tipul OUG 13, oamenii mai pot ieşi la protest după o oră în faţa Palatului Victoria, Norica Nicolai a răspuns că nu.

„Nu mai poate ieşi nimeni. Eu cred că a specula pe ideea Ordonanţei 13 la nesfârşit nu face bine absolut nimănui”, a precizat ea.

De asemenea, întrebată dacă libertatea de expresie în secolul 21 nu este mai importantă decât o procedură birocratică, preşedinta Consiliului Naţional ALDE a răspuns că „nu”.

Ce a decis ICCJ despre protestele spontane

Orice adunare publică trebuie declarată prealabil dacă aceasta se desfăşoară pe drumuri publice, în pieţe sau în apropierea instituţiilor, fie ele publice sau private, a decis luni Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), admiţând un recurs în interesul legii.

Asociaţia Evoluţie în Instituţie a anunțat că vrea să dea în judecată statul român la CEDO, după decizia ICCJ. Reprezentanţii asociaţiei spun că ICCJ a limitat, prin această decizie, dreptul cetăţenilor de a protesta spontan şi oferă posibilitatea Jandarmeriei de a practica abuzuri prin amenzi mari şi pint intervenţia în forţă, chiar dacă este un protest paşnic.

Citește și Comuna Saelele, unde a copilărit Liviu Dragnea, executată silit de Tel Drum

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele