Comuna Saelele, unde a copilărit Liviu Dragnea, executată silit de Tel Drum

0

Comuna Saelele, din județul Teleorman, unde a copilărit Liviu Dragnea, a fost executată silit de societatea Tel Drum, după ce mai multe lucrări de canalizare realizate în comună nu au fost achitate. Decizia Judecătoriei Turnu Măgurele e definitivă, deoarece Primăria nu a făcut contestație.

Judecătoria Turnu Măgurele a hotărât, în 11 octombrie, demararea procedurii de executare silită a localității Saelele, după ce autoritățile locale nu au putut plăti o datorie către Tel Drum SA, firmă atribuită de procurori lui Liviu Dragnea.

Datoria este din anul 2012, când Primăria Saelele a încheiat un contract de lucrări cu societatea Tel Drum SA pentru construirea unei rețele de canalizare. Ulterior, Primăria nu a putut achita întreaga sumă aferentă lucrărilor, astfel că Tel Drum a apelat la instanță pentru a-și recupera banii.

Magistrații Judecătoriei Turnu Măgurele au decis că se „autorizează creditoarea SC Teldrum SA să treacă la executarea silită a obligaţiei cuprinse în titlul executoriu pentru suma de 2.353.434,42 lei (…) la care se adaugă cheltuielile de executare aferente”.

Decizia instanței este definitivă, întrucât, în timpul procesului, reprezentanții Primăriei Saelele nu au contestat nici modul în care a fost calculată datoria, nici modul de executare silită a acesteia.

Contactat pentru a explica situația, primarul comunei Saelele, Gabriel Cîrjan, nu a răspuns.

Comuna Saelele din județul Teleorman are puțin peste 2.500 de locuitori, ale căror principale ocupații sunt agricultura sau legumicultura.

Citește și Dăncilă s-a întâlnit cu șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, premierul Emiratelor Arabe Unite

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele