Băsescu: relaxarea măsurilor de izolare, o mare eroare

0

 Traian Băsescu consideră că relaxarea măsurilor de izolare din data de 15 mai constituie „o mare eroare”.

 

Acesta susține că guvernanţii ar trebui să amâne pentru 15 iunie ridicarea restricţiilor, când ar trebui redeschise şi şcolile.

„Vă pregătiţi să faceţi o mare eroare! 15 mai este prea devreme să relaxaţi măsurile de izolare pentru că s-au făcut prea puţine teste (…). Dacă în aceste condiţii veţi diminua restricţiile şi izolarea pe 15 mai, valul doi al pandemiei ar putea fi foarte puternic. Amânaţi pentru 15 iunie ridicarea restricţiilor şi implicit a stării de urgenţă, nu redeschideţi şcolile până pe 15 iunie. Eventual modelaţi unele măsuri prin următorul decret”, a scris Băsescu pe pagina sa de Facebook.

În opinia sa, ar trebui să crească masiv numărul de testări zilnice şi să fie reluate activităţile economice, dar cu respectarea normelor de siguranţă sanitară. „Creşteţi masiv numărul de testări zilnice pentru a le da o şansă celor netestaţi, dintre care unii mor sufocaţi în casele lor, fără niciun fel de asistenţă medicală. Dispuneţi reluarea activităţilor economice, dar cu respectarea normelor de siguranţă sanitară. În acest sens Direcţiile Sanitare vor da un aviz pentru orice activitate economică ce urmează a se relua/desfăşura în spaţiu închis. Nu este necesar aviz DSP pentru activităţile economice în aer liber, pe şantiere de construcţii”.

 

Citește și:ohannis le va cere liderilor UE crearea unui fond de redresare economică de care să poată beneficia toate statele membre

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele