BEC a respins cererea de înscriere în alegerile europarlamentare a Alianţei USR PLUS

0

Biroul Electoral Central (BEC) a respins astăzi cererea de înscriere a Alianţei USR PLUS pentru alegerile europarlamentare, conform unui comunicat de presă. Decizia BEC nu este însă definitivă. Dacă decizia ÎCCJ va fi nefavorabilă, USR și PLUS vor fi nevoite să candideze separat la alegeri.

Motivul pentru care BEC a luat această decizie a fost că Dan Barna și Dacian Cioloș nu ar figura ca președinți USR, respectiv PLUS în Registrul partidelor politice. Dan Barna a fost ales președinte al USR în octombrie 2017, în timp ce Dacian Cioloș a fost ales președinte PLUS în februarie 2019. Ambele partide au solicitat înregistrarea președinților la Tribunalul București, dar până acum nu au primit o decizie definitivă. De aceea, BEC a respins cererea de înregistrare a Alianței. Este o decizie politică luată la presiunile regimului corupt instaurat de Liviu Dragnea în România.

“Decizia Biroului Electoral Central de astăzi înseamnă un singur lucru: vor, cu orice preț și prin orice mijloace, să ne împiedice să participăm la alegeri. Mai întâi, au încercat, luni în șir, să împiedice înregistrarea Mișcării România Împreună (RO+). De data asta, blochează Alianța 2020 USR PLUS din motive absurde, total nedemocratice. Ni se încalcă dreptul de a fi votați, dar și dreptul românilor de a vota. Este pentru prima oară, după 1990, când este respinsă o listă care în sondaje se bucură de susținerea a aproximativ 20% dintre români.” se arată în comunicatul PLUS.

Citește și Cioloş: liderii PSD-ALDE folosesc toată maşinăria de manipulare şi de presiune pentra a o intimida pe Kovesi

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele