BEI finanțează dezvoltarea rurală a României cu 450 mil. euro

0

 

Banca Europeană de Investiții (BEI) acordă României un împrumut de 450 milioane de euro pentru a finanța contribuția națională la punerea în aplicare a programului de dezvoltare rurală (PNDR), alături de ajutoarele nerambursabile de la Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală pentru perioada 2014-2020.

„Banca UE continuă să sprijine dezvoltarea rurală în România. Împrumutul nostru se adaugă granturilor UE și vizează cu precădere creșterea competitivității în sectorul agricol și cel forestier, mai buna gestionare a resurselor naturale și încurajarea practicilor agricole ecologice. Acesta va contribui la dezvoltarea economiei rurale, la crearea de locuri de muncă și la dezvoltarea întreprinderilor locale, infrastructurii, serviciilor și, mai presus de toate, va dezvolta resursele umane prin activități de formare și sprijin consultativ,” spune Werner Hoyer, președintele BEI.

1,3 mld. euro în 2017 de la BEI

În ultimii ani, activitățile desfășurate de Banca Europeană de Investiții în România au crescut continuu, împrumuturile acordate în 2017 atingând valoarea de peste 1,3 miliarde de euro, cu 27 % mai mult decât în 2016. Volumul total al împrumuturilor BEI în România atinge astfel circa 3,7 miliarde euro în ultimii cinci ani (2013-2017).

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va fi promotorul proiectului, în timp ce o serie de entități publice și private vor fi beneficiarii finali ai împrumutului acordat de BEI Ministerului Finanțelor Publice.

Aceasta este a doua operațiune BEI care sprijină dezvoltarea rurală în România. Operațiunea anterioară, în valoare de 300 milioane de euro, care a sprijinit Programul Național de Dezvoltare Rurală 2007-2013, a fost finalizată, de plățile din cadrul acesteia beneficiind circa 900 de proiecte de infrastructură rurală, 4.000 de fermieri și IMM-uri din domeniul industriei agroalimentare și din sectorul forestier.

Sursa: BEI finanțează dezvoltarea rurală a României cu 450 mil. euro

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele