Adrian Benţa: Economia nu permite în acest moment majorarea pensiilor cu 40%

0
- Reclama -

Economia nu permite în acest moment majorarea pensiilor cu 40% într-o perioadă în care și situația din zona se deteriorează. Dacă ar fi aplicat acest scenariu, ratingul de țară ar scădea rapid, iar România ar urma să se împrumute mai scump de pe piețele externe că să susțină deficitele. Sunt câteva consecințe pe care le-a explicat consultantul fiscal Adrian Benţa.

 

Ministrul de finanțe, Florin Cîțu vorbea de deprecierea cursului leu-euro imediat după ce legea privind rectificarea bugetară adoptată de Parlament cu amendamentul creşterii pensiilor cu 40% ar fi promulgată.

Consecințele sunt din păcate o creștere a gradului de îndatorare a României dacă se păstrează actualul nivel de taxare. Calculele de astăzi sunt făcute pe actualul nivel de taxare, dar s-ar putea ca după ce trec alegerile, când mai revenim cu picioarele pe concretul economiei, s-ar putea să vedem și niște taxări indirecte majorate, este de părere consultantul fiscal Adrian Benţa.

Cursul leu-euro s-ar deprecia imediat după ce pensiile ar crește cu 40%

- Reclama -

Din păcate agențiile de rating  vor face niște calcule cinice, contabile care vor constata, fără sentimente că nu ne ajung banii. Probabil va fi deteriorat ratingul de țară și atunci cred ca împrumuturile României vor fi mai scumpe, vom plăti dobânzi mai mari. Avem o cădere economică în general de 10 la sută, iar tendința este de accentuare a acestei căderi la nivel global.

Nu ne permitem acei bani. Din păcate finanțarea bugetului de pensii vine indirect prin bugetul de stat, iar bugetul de stat este alimentat cu foarte multe împrumuturi. Economia națională, în acest moment, nu suportă, a explicat consultantul fiscal Adrian Benţa la Tema Zilei de la Televiziunea Română.

Vezi ce purificator ți se potrivește pe Casoteca.ro

 

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele