Bentley lansează cel mai rapid și cel mai luxos SUV din lume

0
Bentley Bentayga Speed Photo: James Lipman / jameslipman.com

Bentley Motors a prezentat detaliile complete ale celui mai rapid SUV din lume. Bentayga Speed dispune de o versiune îmbunătățită, de 635 CP, a renumitului motor W12 de 6 litri, care oferă o viteză maximă de 306 km/h, ajungând de la 0-100 km/h în 3,9 secunde.

Proiectat și realizat în Marea Britanie, Bentayga Speed este cel mai puternic și performant Bentayga de până acum. Acesta se bazează pe îndelungata tradiție a modelelor Speed, care a luat naștere odată cu Bentley Continental GT, în 2007, și împinge limitele performanței Bentayga mai departe, de când și-a revendicat, anul trecut, recordul la categoria SUV-uri de serie la uimitorul Pikes Peak International Hill Climb.

Pentru a atinge nivelurile ridicate de performanță, Bentayga Speed oferă și un aspect exterior pe măsură. Farurile fumurii, benzile laterale în culoarea caroseriei și un spoiler impresionant oferă indicii ale performanței SUV-ului. Radiatorul și grila de protecție în nuanțe închise, designul unic al jantelor de 22 de inci, disponibil în trei finisaje, și inscripția Speed, subliniază designul sportiv.

La interior, Bentayga Speed introduce o nouă temă de design. Aceasta include accente artizanale elegante în jurul mânerelor de pe ușă, pe marginea pernelor scaunelor și a suporturilor de pe spătar și pe consola inferioară; o nouă cusătură de contrast în formă de diamant; sigle Speed discrete; praguri metalice iluminate marcate cu Speed și utilizarea materialelor Alcantara, specifice mașinilor sport, pentru prima dată pe un Bentayga.

La fel ca în cazul tuturor modelelor Bentayga, modelul Speed cu tracțiune integrală este echipat cu diferențial cu blocare electronică și dispune de opt moduri dinamice de condus. Recalibrarea modului de rulare Sport oferă un condus mai alert, în timp ce sistemul de evacuare mai mare și suspensia mai fermă sporesc și mai mult implicarea șoferului.

Clienții pot personaliza Bentayga Speed după propriile preferințe, cu o gamă largă de opțiuni exclusiviste. Printre acestea se numără frânele ceramice, scaunele frontale reglabile în 22 de poziții, cu funcție de masaj, panourile din fibră de carbon de pe bord, ecranele pentru scaunele din spate (RSE) și iluminatul ambiental.

Modelul de top al gamei Bentayga, versiunea Speed, permite patru moduri de conducere – Dynamic Drive: pe de o parte Comfort, iar pe de altă parte Bentley Sport, cu opțiunea Custom pentru clienții care preferă propriile setări de conducere.

Special pentru modelul Speed, modul Sport a fost recalibrat pentru a îmbunătăți răspunsul motorului W12 și al transmisiei automate cu opt viteze, precum și al suspensiei și al sistemului Bentley Dynamic Ride. Efectul este un mod de condus mai dinamic și mai interesant.

Bentley Dynamic Ride este prima tehnologie de control antiruliu activ, electric, din lume, care utilizează un sistem de 48V. Acest sistem contracarează instantaneu forțele laterale de rulare în curbe și asigură o suprafață maximă de contact pentru anvelopă pentru a oferi o stabilitate de top în cabină, confort și o manevrabilitate excepțională.

O mai robustă evacuare în timpul demarării și la trecerea într-o treaptă de viteză inferioară, dublată de o setare mai fermă a suspensiilor îmbunătățesc și mai mult experiența de condus. Sistemul de tracțiune integrală permanentă a automobilului Bentayga oferă o manevrabilitate de top indiferent de suprafața de rulare, în timp ce frânele ceramice puternice sunt disponibile opțional.

Frânele ceramice ale Bentayga Speed sunt cele mai mari și cele mai performante frâne montate vreodată pe un Bentley, asigurând un cuplu maxim de frânare de 6.000 Nm și sunt proiectate pentru a rezista la temperaturi de până la 1.000°C. De asemenea, economisesc mai mult de 20 kg din greutatea totală a automobilului, comparativ cu frânele metalice.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele