Bentley recreează viitorul modelelor Grand Touring cu Bentley EXP 100 GT

0

Bentley Motors își sărbătorește cei 100 de ani de existență dezvăluind viziunea sa asupra viitorului mobilității, la Casa Bentley, din Crewe.

Bentley EXP 100 GT este o materializare a viitorului pentru Bentley și a viitorului modelelor Grand Touring.

Proiectat din interior spre exterior și profitând de o platformă full-electrică, Bentley EXP 100 GT recreează viitorul modelelor Grand Touring pentru lumea din 2035. Aceasta este o lume a experiențelor de lux împărtășite, în care pasagerii și șoferii se bucură de același statut, în călătoriile lor extraordinare. Prezența automobilului și proporțiile exterioare impresionante amintesc de numeroasele modele istorice Grand Touring de la Bentley, aceste repere ale luxului fiind menținute și perpetuate. Rezultatul este o viziune futuristă, care corespunde statutului Bentley de cel mai căutat brand de lux din lume.

Cabina sculptată cu meticulozitate este tactilă, ajutând la crearea unui mediu armonios conceput în jurul stării de bine a pasagerilor săi. Acest lucru este integrat perfect cu inteligența artificială, Bentley Personal Assistant, care îi ajută pe ocupanții mașinii să-și îmbunătățească și să-și purifice experiențele de Grand Tour.

Inovația durabilă este, de asemenea, în centrul experienței Bentley EXP 100 GT. Mașina este proiectată pentru a încuraja o conștientizare mai profundă a lumii din jurul nostru, cu o colecție atent aleasă de materiale, printre care se numără și vechiul Copper Infused Riverwood, de peste 5.000 de ani; vopseaua pentru exterior Compass realizată din coji de orez reciclate; textile din piele ecologică, provenită 100% din vinificație; covoare din lână de la fermele britanice și suprafețe interioare brodate cu bumbac, care vor crea un viitor al luxului durabil, adăugându-se realității automobilului Grand Touring din viitor.

Exteriorul elegant și musculos al lui Bentley EXP 100 GT explorează direcția viitoare a designului mărcii. Include ADN-ul inconfundabil al companiei, fiind recunoscut imediat ca un veritabil Bentley. Faimosul R-Type Continental din spate, farurile rotunde care se suprapun peste grilă într-un nod al celebrului Bentley Blower și silueta alungită sunt omagii aduse modelelor renumite din istoria Bentley.

Cu toate acestea, acest Bentley călătorește în viitor. Fabricat din aluminiu ușor și fibră de carbon, modelul Bentley EXP 100 GT are o lungime de 5,8 metri și o lățime de aproape 2,4 metri și este o întrupare a luxului adevărat. Acest lucru este susținut și de elementele decorative fabricate din cupru și aluminiu, ambele materiale fiind naturale și durabile și evocând inspirația fondatorului W.O Bentley în a alege materialele pentru a crea aliajul pentru faimosul său piston pentru motor BR1 Aero, care a jucat un rol major în teatrul aerian în timpul Primului Război Mondial.

Ușile șoferului și ale pasagerilor au o lățime de doi metri și se rotesc spre exterior și în sus pentru un acces fără efort. Deschise până la capăt, acestea se ridică la aproape trei metri, pentru un plus de impresie.

Noua vopsea exterioară Compass, a cărei compoziție este creată folosind un pigment special Colourstream care reflectă un spectru de culori de toamnă, e produsă în mod durabil și ecologic. Pigmentul este realizat sintetic, folosind cenușă de orez, un produs secundar dăunător, reformulat pentru Bentley EXP 100 GT pentru a reduce cantitatea care ajunge la depozitele pentru deșeuri.

Luminile exterioare expresive ale Bentley EXP 100 GT sunt atât dinamice, cât și dramatice. Un punct de interes este grila de tip matrice, iluminată și mascota Flying B, care prinde viață când te apropii de mașină. Lumină traversează grila, trece peste mascotă, de-a lungul capotei mașinii, intrând ulterior în habitaclu. Mașina literalmente prinde viață.

În partea din spate, o secțiune în formă de potcoavă a portbagajului este îmbrăcată într-un ecran 3D OLED pe care efectele de iluminare se îmbină cu luminile din spate.

Materialele rafinate se regăsesc pretutindeni în habitaclul Bentley EXP 100 GT. De exemplu, modelul de broderie a textilelor și a elementelor de piele, ambele din surse sustenabile, completează modelul natural al furnirului. Aceste materiale tradiționale, tactile reconectează pasagerii cu lumea din jurul lor.

Îmbinările imperceptibile dintre diferitele materiale, cum ar fi lemnul, pielea și lâna, permit ca un motiv de design uniform să parcurgă natural toate aceste suprafețe. Materialele sunt aduse împreună prin design, creându-se un amestec perfect de modele și forme, texturi și culori. Sticla se topește în metal, în lemn și în piele.

Lumina este esențială pentru viață, iar în Bentley EXP 100 GT este adusă din mediul înconjurător printr-un acoperiș de sticlă inovator, cu prisme integrate, care colectează lumina și o transferă în cabină folosind fibre optice. Folosirea luminii naturale colectate și a luminii de sinteză oferă o nouă abordare a stării de bine la bordul unei limuzine.

Asistentul personal Bentley este o piesă centrală a consolei principale și este vizualizat utilizând un ecran din cristal din Cumbria, Anglia, iluminat. Iluminarea ambientală poate fi, de asemenea, modificată pentru a recrea o anumită stare de spirit sau a evoca un mediu exterior, în timp ce efecte suplimentare sunt furnizate prin proiecțiile pe panourile laterale, cum ar fi cele din portiere.

Scaunele biometrice inteligente și adaptabile pot fi configurate în trei moduri diferite, în funcție de faptul că proprietarul conduce sau utilizează modul de condus autonom. Senzorii biometrici monitorizează temperatura, poziția pasagerilor și ambianța exterioară pentru a oferi un confort maxim, oricare ar fi condițiile.

Asistentul personal Bentley vine în întâmpinarea nevoilor pasagerilor și chiar poate maximiza confortul pe baza cunoștințelor pe care le acumulează despre obiceiurile proprietarului său. De exemplu, suprafețele active ale scaunelor răspund poziției pasagerului în timpul condusului, oferind în mod automat mai mult sprijin, atunci când este necesar.

În plus, funcții biometrice sunt încorporate în ecranul Bentley EXP 100 GT, pentru a urmări mișcările ochilor și ale capului șoferului, chiar și tensiunea arterială. Noul model reprezintă viitorul confortului personalizat și depășește cu mult orice experiență pe care o avem acum într-o mașină modernă.

Citeste si Bentley lansează cel mai rapid și cel mai luxos SUV din lume

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele