Otan olutta, berea finlandeză care celebrează cererea Helsinkiului de aderare la NATO

1
Otan olutta, bere finlandeză

O mică fabrică de bere finlandeză situată în Savonlinna, la aproximativ 50 de kilometri de graniţa cu Rusia, a lansat o nouă bere cu scopul de a sărbători cererea Helsinkiului de aderare la NATO, relatează Reuters.

 

Vânzările au explodat în ultima săptămână, cu peste 2.000 de doze de bere vândute pe zi, afirmă proprietarul fabricii, Petteri Vanttinen, potrivit AFP.

Berea se numeşte Otan olutta – primul cuvânt este un joc de cuvinte al variantei din franceză a iniţialelor Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord, iar denumirea completă semnifică în finlandeză ”a bea o bere”.

Băutura are ”un gust de securitate cu un strop de libertate”, a declarat Petteri Vanttinen, proprietarul fabricii Olaf Brewing, administrată de familie.

Vezi și Bere Artizanală Sibiu, de la doctorat la Sorbona, la blonda, platinata, roșcata și bruneta din Săliște (Sibiu)

Proprietarul a declarat pentru AFP că vânzările de bere au explodat de când băutura a devenit virală pe reţelele sociale, după ce Parlamentul finlandez a dezbătut luni decizia de a se alătura NATO.

”În mod normal, vindem în jur de o sută de doze de bere pe zi. În prezent, numărul se ridică la peste două mii”, a spus el.

Vanttinen a ţinut să specifice că oamenii nu au intrat în panică, iar berea reflectă ”destul de bine mentalitatea poporului finlandez caracterizată de calm”.

”Nu există niciun motiv să ne alarmăm”, a mai menţionat el.

Dozele de bere poartă culorile renumite ale NATO, alb şi albastru, şi ilustrează un cavaler care ţine în mână o halbă de bere, şi care are logoul alianţei inscripţionat pe armură.

Finlanda şi Suedia au solicitat miercuri aderarea oficială la Alianţa Nord-Atlantică, o decizie stimulată de invazia Rusiei în Ucraina.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele