Efectul Biden: bursa japoneză a atins maximul a aproape 30 de ani

0
- Reclama -

Bursa japoneză a atins luni maximul a aproape 30 de ani, în prima zi de tranzacționare după ce Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale din SUA. Principalul indice al acțiunilor din Japonia – Nikkei 225 – a crescut cu 2,5% luni, la un nivel nemaivăzut din 1991.

 

Și alte burse din Asia au înregistrat, de asemenea, câștiguri sănătoase, în Australia, China și Hong Kong.

Creșterea din Japonia a venit în pofida scăderii prețului acțiunilor Japan Airlines cu 15%.

Vezi și Bursa de pește din Tulcea a ”murit”, dar generează costuri

- Reclama -

Creșterile vin pe fondul speranțelor că noua administrație va extinde stimulentele fiscale în SUA și va extinde măsurile de reducere a răspândirii Covid-19.

Optimiști sunt și investitorii chinezi, care au văzut victoria lui Biden ca fiind pozitivă pentru politicile comerciale și tehnologice.

„Incertitudinea politică a dispărut în mare măsură pe măsură ce alegerile s-au încheiat”, a declarat Larry Hu, șeful China Economics la banca Macquarie.

În China, principala referință – indicele Shanghai Composite – a crescut aproape 2% luni.

„Piața privește victorial lui Biden ca un rezultat pozitiv, este foarte probabil sănu mai ducă un nou război comercial cu China. Șansa unui nou război tehnologic este tot mai mică”, a adăugat Hu.

Relațiile dintre Donald Trump și China s-au deteriorat în ultimii patru ani, un război al tarifelor izbucnind în 2018.

Cel mai mare câștigător din Asia a fost Nikkei 225, care a crescut cu 2,5%, atingând un nivel nevăzut de la sfârșitul anului 1991.

Câștigurile din Japonia au fost, de asemenea, parțial atribuite sectorului auto, cu câștiguri puternice.

Vezi și Casoteca.ro/magazin/

Bitcoin a crescut în ultimile zile

Bitcoin a crescut cu mai mult de 7% joi și este tranzacționat la peste 15.000 de dolari, cel mai înalt nivel din ultimii trei ani, pe măsură ce interesul pentru criptomonede crește și pentru dolarul SUA scade, relatează CNN.

Valoarea unui bitcoin s-a dublat în 2020. Câștigurile au fost dramatice în ultimele săptămâni, bitcoin crescând cu 40% de la începutul lunii octombrie.

Dacă moneda electronică va continua să crească, s-ar putea să nu treacă mult până când va atinge maximul istoric de puțin sub 20.000 de dolari din decembrie 2017.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele