Bitcoin a depășit pragul de 24.000 de dolari pentru prima dată în mai mult de o lună

0

Bitcoin a depăşit pragul de 24.000 de dolari pentru prima dată în mai mult de o lună, deoarece speranţele unei majorări a dobânzii de referinţă mai puţin agresive decât era aşteptat din partea Rezervei Federale au declanşat o creştere a criptomonedelor, transmite CNBC, citată de News.ro.

Cea mai valoroasă criptomonedă din lume a atins miercuri 24.047 dolari pe unitate, fiind în creştere cu peste 8% în 24 de ore, la niveluri nemaivăzute de la jumătatea lunii iunie, potrivit datelor Coin Metrics.

Traderii s-au liniştit datorită perspectivei unei măsuri de politică monetară mai blândă din partea Fed la următoarea sa întâlnire de stabilire a dobânzilor.

Efectele politicii monetare mai stricte din partea băncii centrale a SUA au afectat puternic activele riscante, precum acţiunile şi criptomoneda.

Bitcoin este cu aproximativ 50% sub nivelul de la începutul anului 2021.

”Bitcoinul începe să-şi găsească stabilitatea după o lună agitată, iar săptămâna viitoare va fi grăitoare”, a declarat un analist.

Investitorii se aşteaptă ca banca centrală a SUA să majoreze din nou dobânzile la următoarea sa întâlnire de politică monetară, dar economiştii prognozează o creştere mai puţin agresivă de această dată, de 0,75 puncte procentuale, în loc de 1 punct procentual.

Ether a crescut cu aproape 5%, la 1.609,06 dolari pe unitate.

Tesla și-a vândut 75% din deținerile de Bitcoin pentru 936 de milioane de dolari

Tesla, compania care a anunțat până acum investiții majore în Bitcoin, a vândut acum cea mai mare parte a deținerilor sale de criptomonedă, anunță BBC.

Constructorul de automobile electrice a declarat că s-a debarasat de 75% din Bitcoin, care valora aproximativ 2 miliarde de dolari la sfârșitul anului 2021.

Vânzarea în condițiile în care valoarea criptomonedei s-a prăbușit, scăzând cu peste 50% în acest an. Tesla a anunțat că a cumpărat monedă tradițională cu cele 936 de milioane de dolari (782 de milioane de lire sterline) din vânzările sale de Bitcoin.

Șeful Tesla, Elon Musk, a fost unul dintre cei mai cunoscuți susținători ai criptomonedelor, declarațiile sale pe rețelele de socializare determinând adesea o activitate comercială semnificativă.

Investiția de 1,5 miliarde de dolari a Tesla în Bitcoin, dezvăluită în februarie 2021, a determinat o creștere a cererii pentru această monedă. Prețul criptomonedei a urcat anul trecut la aproape 70.000 de dolari în noiembrie, înainte de a se prăbuși. Un Bitcoin se tranzacționează acum la mai puțin de 25.000 de dolari.

Anul trecut, Tesla a încetat să mai accepte Bitcoin ca plată pentru mașinile sale, invocând preocupări legate de impactul asupra climei al mineritului Bitcoin, care consumă multă energie.

La vremea respectivă, dl Musk a declarat pe rețelele de socializare că firma nu va vinde Bitcoin pe care îl deține. „Tesla nu va vinde niciun Bitcoin”, a scris el.

Mișcarea este încă o veste proastă pentru Bitcoin și pentru cripto, în general, notează jurnaliștii britanici. Musk este un susținător al cripto, și a ajutat la promovarea unor monede precum Bitcoin și Dogecoin.

Domnul Musk a spus că aceasta nu a fost o reflecție asupra Bitcoin, ci mai mult despre nevoia de numerar.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele