UPDATE: Blat PNL PSD la discutarea programului moțiunii de cenzura USR AUR

0
usr motiune barna

Moțiunea de cenzură a fost comunicată Guvernului. Aceasta își va urma cursul normal. Semnăturile au fost depuse în original.

 

Update:

Blatul a fost dejucat, Ludovic Orban dă drumul la moțiune. Președintele Camerei Deputaților a prezentat, marți,o decizie din 2010 a Curții Constituționale care obligă Parlmanetul să respecte termenul de cinci zile pentru prezentarea și dezbaterea unei moțiuni de cenzură. Orban a anunțat că astăzi va comunica guvernului moțiunea de cenzură pentru ca ea să poată fi prezentată și dezbătută în plenul Parlamentului.

Orban a citat din motivarea deciziei CCR 1525 din 24 noiembrie 2010, potrivit căreia ”împiedicarea prezentării și refuzul dezbaterii moțiunii de cenzură sunt contrare Constituției, întrucât acest lucru ar echivala cu eliminarea posiblității opoziției de a angaja asumarea răspunderii.”

”Am obligația să respect constituția și legile țării, ca atare derularea calendarului moțiunii de cenzură este obligatorie. Azi voi comunica guvernului imediat după ședință moțiunea de cenzură. Am primit la cabinetul parlamentar”, a declarat Orban.

Știre inițială

Cea de a patra şedinţă a Birourilor Permanente ale Camerelor pe tema moţiunii de cenzură a fost suspendată marţi din lipsă de cvorum.

 

La şedinţă au fost prezenţi doar nouă parlamentari.

Vezi și Orban anunță că “dă drumul” la moțiune

Au lipsit reprezentanţii PSD, iar de la PNL a fost prezent doar preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban.

Aceasta este a patra oară când şedinţa în care Parlamentul ar fi trebuit să ia act de moţiunea USR PLUS-AUR şi să decidă calendarul dezbaterii acesteia se suspendă din lipsă de cvorum. Precedentele au fost convocate vineri la ora 23, sâmbătă la ora 11 şi luni la ora 12.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele