Blejnar a fost achitat în dosarul ”Motorina”

0

Fostul preşedinte al ANAF Sorin Blejnar a fost achitat în dosarul ”Motorina”, în care a fost trimis în judecată alături de alte 22 de persoane fizice şi juridice, sub acuzaţia de constituire de grup infracţional organizat.

Decizia este definitivă.

”Admite apelurile declarate împotriva sentinţei penale nr.106/F/09 iunie 2016, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, Secţia I penală în dosarul nr. 4365/2/2014 (…) Desfiiţează, în parte, sentinţa penală apelată şi, rejudecând: achită inculpatul Blejnar Sorin pentru complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală, prevăzută de art.26 Cod penal din 1969, raportat la art.9 alin.(1) lit.a), b) şi c) şi alin.(3) din Legea nr.241/2005 (în varianta de reglementare anterioară modificărilor aduse prin Legea nr.50/2013), cu aplicarea art.5 Cod penal. În temeiul art.396 alin.(5) Cod procedură penală raportat la art.16 alin.(1) lit.c) Cod procedură penală, achită inculpatul Blejnar Sorin pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat (în forma sprijinirii), prevăzută de art.7 alin.(1), (2) şi (3) din Legea nr.39/2003, cu aplicarea art.5 Cod penal”, a transmis, luni, ICCJ.

În acelaşi dosar, au mai fost achitaţi Diana Nemeş, care primise o condamnare de şapte ani la prima instanţă, Viorel Comăniţă şi Florin Dan Secăreanu, ambii condamnaţi iniţial la cinci ani de închisoare.

Citește și: Tudorel Toader lasă să se înțeleagă că îl doare în cot de votul pesediștilor

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele