UPDATE: Blocuri fără căldură și apă caldă în toate sectoarele Capitalei

0

Primarul general Nicușor Dan a declarat luni că sunt doar două avarii minore pe rețeaua secundară de transmitere a agentului termic în Capitală, care vor fi rezolvate în cursul zilei, dar că există multe blocuri din capitală care primesc apă caldă și căldură sub parametri.

 

„A fost o decizie, fie se merge așa cum se merge, pe funcționarea sub parametri, fie se forța rețeaua, cu riscul ca ea să crape”, a declarat Nicușor Dan, într-o conferință de presă la sediul Primăriei generale.

Nicușor Dan a spus că se poate produce mai mult, „se poate pune presiune pentru a transmite mai mult”.

„Ne este frică acum, când este frig, să nu crape rețeaua”, a argumentat primarul general decizia.

 

Știre inițială

Mai multe blocuri din sectoarele 1,2,4,5 şi 6 ale Capitalei au rămas fără căldură şi apă caldă din cauza unor avarii.

Conform Termoenergetica, în fiecare dintre cele cinci sectoare, sunt zeci de blocuri care figurează cu ”parametri insuficienţi de furnizare a agentului termic”, fie numai pentru încălzire, fie şi pentru apă caldă.

 

Unele dintre blocuri sunt afectate de sâmbătă sau de duminică, iar altele de luni, însă sunt şi blocuri care au probleme cu încălzirea din 13 sau din 14 ianuarie.

”Echipele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti S.A. lucrează în regim continuu pentru remedierea în cel mai scurt timp a tuturor lucrărilor”, anunţă Termoenergetica.

Compania menţionează că situaţia se va normaliza în cursul zilei de luni până la ora 18:00, însă precizează că ”termenul afişat pentru punerea în funcţiune a punctelor termice este estimat”.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele