BNR a refuzat OTP, iar maghiarii nu pot prelua Banca Românească

0

BNR a respins cererea grupului ungar OTP de a prelua Banca Românească, o decizie în premieră, care a provocat nedumerire și, firește, întrebări. 

OTP a ajuns la o înţelegere cu grupul elen National Bank of Greece de achiziţie a Băncii Româneşti în vara anului trecut, prețul estimat fiind de 70 de milioane de euro, plus rambursarea unor linii de finanțare.

Conform unor surse de pe piaţă, OTP a oferit 70 de milioane de euro pentru un capital de 100 de milioane de euro, deţinut de Banca Românească, plus rambursarea liniilor de finanţare de aproximativ 500 de milioane de euro.

OTP a mai preluat Robank Și Milennium Bank

OTP a mai cumpărat în România și Robank şi Milennium Bank, care i-au crescut cota de piață, dar abia preluarea Băncii Românești ar fi însemnat urcarea OTP în top zece bancar după active pe piața românească.

BNR nu a anunțat motivele respingerii și rămâne de văzut dacă banca maghiară va continua să insiste pentru Banca Românească. De altfel, Sandor Csanyi, CEO-ul OTP, spunea acum câteva zile că nu așteaptă liniștit decizia BNR.

OTP, care are o capitalizare bursieră de peste 10 miliarde de euro.

Sursa: BNR a refuzat OTP, iar maghiarii nu pot prelua Banca Românească

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele