BNR a revizuit în scădere, la 3,5%, prognoza de inflaţie

0

Banca Naţională a României (BNR) a revizuit în scădere, de la 3,6% la 3,5%, prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi a estimat un nivel de 2,7%, în scădere de la 3%, pentru decembrie 2019 a anunţat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, în cadrul unei conferinţe de presă.

”Există dezechilibre comerciale şi nu le corectăm încă. Corecţia va fi inevitabilă, deficitul comercial nu poate creşte la infinit. (…) Balanţa bunurilor ar trebui să ridice semne de întrebare. Rămân presiuni inflaţioniste în economie. (…) După aproape jumătate de an în care toţi au scris despre inflaţia de 5%, au apărut aşteptări inflaţioniste. Şi la agenţii economici, dar şi la bancheri”, a spus guvernatorul.

În luna mai, BNR a revizuit în creştere, de la 3,5% la 3,6%, prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an pentru finalul acestui an şi a estimat un nivel de 3%, în scădere de la 3,1%, pentru decembrie 2019. Rata anuală a inflaţiei, care măsoară evoluţia preţurilor de consum în ultimul an, a scăzut uşor în luna iunie, la 5,40%, de la 5,41% în mai, în condiţiile în care mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 7,82% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, potrivit datelor publicate recent de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Citeşte şi :Moise Guran demonstrează o manipulare uriașă legată de mitingul de pe 10 august, este vorba de o federație

 

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele