Boc s-a supărat pe Voiculescu că l-a demis pe șeful Spitalului Județean din Cluj

0

Se face lumină în cazul ieșirii virulente a lui Emil Boc împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Am aflat deja că motivul invocat de fostul Premier al lui Băsescu nu era unul serios, Clujul fiind văduvit de doar 100 de mii de lei, bani pe care at fi trebuit să-i primească de la Ministerul Sănătății pentru centrele de vaccinare. Suma este cu adevărat neimportantă pentru o metropolă precum Cluj-Napoca. Atunci, de ce ieșirea lui Boc?

 

Ei bine, pentru că Voiculescu i-a schimbat un șef de spital!

Emanuel Ungureanu, deputat USR PLUS, susține într-o postare pe Facebook că Emil Boc ar fi deranjat de faptul că ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, l-a schimbat din funcție pe managerul Spitalului Clinic Județean Cluj, Petru Șușcă, susținut de primarul orașului și de majoritatea politicienilor din județ.

”E război! De ce este atât de supărat domnul Emil Boc pe ministrul Vlad Voiculescu? 4 zile consecutiv l-a atacat primarul Clujului pe domnul Voiculescu. Motivul real. După 7 ani de abuzuri groase, 3 rapoarte ale Corpului de Control al Ministerului Sănătății, Petrică Șușca a fost schimbat din fruntea Spitalului Județean Cluj. Șușca este protejat de Boc și de locotenenții lui: Stamatian, Buda, Rus și mai nou, deputatul Moisin”, a scris Ungureanu pe Facebook.

Vezi și Deputatul USR, Emanuel Ungureanu: un fost torţionar a fost numit manager de spital

Voiculescu l-a schimbat din funcție pe Șușca în 6 ianuarie, revocând un ordin semnat de fostul ministru Nelu Tătaru în decembrie anul trecut, prin care cel care a condus Spitalul Județean Cluj în ultimii 7 ani era numit interimar încă 6 luni.

”Poate să mai taie domnul Boc din banii dedicați unor firme de casă și face ușor rost de 30.000 de euro, poate să mai dea afară din primăria Cluj neamurile și lipitorii de afișe de la partid sau poate suna la prietenii cărora le-a eliberat autorizații de construire pentru blocuri între case să facă o mică sponsorizare. Dacă mă enervez, dar nu îmi permit, îmi amintesc cum i-a făcut cadou Boc lui Lucan în centrul Clujului, un teren de 1000 de metri pătrați, pe bani de înghețată, pentru afacerea Lukmed. Afacere cercetată de procurorii leneși de la DIICOT de vreo trei ani”, mai scrie Emanuel Ungureanu.

În plus, deputatul USR susține că va prezenta documente care arată de ce îl atacă Rareș Bogdan pe Vlad Voiculescu: presupuse ”contracte de publicitate ale firmei Trendcommunication controlată până mai ieri de Rareș Bogdan cu Spitalul Județean Cluj-Napoca condus până în 6 ianuarie de protejatul lui Boc, Petrică Șușca”.

Context. Primarul Clujului, Emil Boc, din postura de președinte al Asociației Municipiilor din România, l-a criticat pe Vlad Voiculescu în mod repetat în ultimele zile. Boc a ieșit public și sâmbătă, și duminică, și luni, să spună că Vlad Voiculescu nu înțelege principii europene și că nu poate să dea ordine autorităților locale cum să organizeze campania de vaccinare, fără să asigure fonduri necesare în acest scop.

Vezi care este cel mai performant purificator de aer anti coronaviorus

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele