Bogat din salariu la stat, „Mele” renuță la funcția de președinte la Forţa Naţională ca sa fie aproape de popor. Poftim?

0

Forţa Naţională, partidul încropit de fugarii din ALDE, primeşte în fiecare lună peste 20.000 de euro de la stat, deşi numără doar trei parlamentari. Teodor Meleşcanu a demisionat din funcţia de preşedinte al formaţiunii, chipurile ca să fie alături de popor în lupta cu pandemia. Însă n-a renunţat şi la salariul de senator: aproape 3.000 de euro lunar.

 

Forţa Naţională a prins contur în toamna anului trecut, când Călin Popescu Tăriceanu a divorţat politic de PSD. Câţiva parlamentari ALDE, nemulţumiţi că partidul a ieşit de la guvernare, s-au dezis de Tăriceanu şi au înjghebat o nouă formaţiune, cu scopul de a rămâne la putere alături de PSD. Preşedinte a fost uns Teodor Meleşcanu, pe care PSD l-a numit şef al Senatului chiar în locul lui Tăriceanu. Până la urmă, Guvernul Dăncilă a fost debracat prin moţiune de cenzură, Meleşcanu a pierdut a doua funcţie în stat ca urmare a unei decizii CCR.

Meleşcanu a demisionat din funcţia de preşedinte al Forţei Naţionale, invocând interesul naţional. „Lumea întreagă duce o luptă de supravieţuire cu virusul Corona. Ţara mea trece prin cele mai dificile momente din acest secol. Cetăţenii au nevoie de conducători care să îşi concentreze eforturile pentru salvarea României. Astazi am hotărât să mă retrag din Forţa Naţională, ca să pot să îmi dedic toată energia şi experienţa poporului meu. Nu este timpul luptelor politice! Voi sprijini orice act legislativ, orice acţiune care serveşte românilor”, a anunţat Meleşcanu, sâmbătă, într-un mesaj pe Facebook.

Bătrânul diplomart comunist pare că uită episodul prin care încerca să ascundă crimele din Timișoara ale sistemului Ceaușit pe care îl reprezenta cu abnegație la ONU. Meleșcanu, cel mai probabil, s-a scuns într-una din casele sale, cât mai departe de popor și de coronavirus COVID 19.

Meleșcanu este cercetat de Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului pentru că a mințit diplomații străini

Fățărnicia politicienilor care provin din era comunistă este deja cunoscută, iar capacitatea lor de a vedea adevărul după cum bate vântul este permisă însă permisă de acest sistem politic, croit de ei, exact pentru ei.

În acest moment, Forţa Naţională, fără batrânul diplomat comunist. mai numără trei parlamentari: Graţiela Gavrilescu – traseistă convinsă-, Alexandru Băişanu şi Marian Cucşa, toţi proveniţi ALDE. Acest așa numit partid, înghite zeci de mii de euro pe lună din bugetul statului: aproape 1 milion de români au intrat în şomaj tehnic.

În primele trei luni din 2020, Forţa Naţională a primit 315.850 lei – aproximativ 65.000 euro. Lunar, în conturile partidului condus până acum de Meleşcanu au intrat 105.283 lei – aproximativ 22.000 de euro. Estimarea Autorităţii Electorale Permanentă (AEP) de la începutul anului arăta că, în 2020, Forţa Naţională va primi în total 1.263.400 lei. Mai exact, 263.200 de euro. Deci statul cheltuie peste un sfert de milion de euro cu un partid-fantomă.

Un astfel de partid este posibil pentru că parlamentarii își lasă loc de manevră pentru cazurile în care nu se mai înțeleg cu colegii din propria formațiune politică. Iar banii pe care îi ai acest loc de refugiu al trădătorilor din ALDE se datorează înțelegerii pe care PNL – pe banii românilor – a avut-o cu un alt partid de fugari, ProRomania, al lui Victor Ponta (Puie Monta). De astfel de bani, nemunciți, a beneficiat și ProRomânia, partid care s-a format după alegeri, deci nu a participat la alegeri ca PNL, PSD, ALDE, USR sau PMP, sigur, UDMR – care nu este partid politic dar e tolerat.

În schimbul banilor de la statul român, Ponta a votat demiterea Guvernului Dăncilă, deci PNL a ajuns la Guvernare.

Profită pentru că se poate

Teodor Meleşcanu e, oficial, senator independent, însă activează în grupul PSD. Ca parlamentar, încasează o leafă de 14.000 de lei lunar, la care se mai adaugă diurne şi cheltuiele de cabinet, plus o pensie de aproape 9.000 de lei lunar, ca fost diplomat. Aşadar, în vremuri de criză, ca să-şislujească poporul, Meleşcanu a renunţat la o funcţie onorifică (preşedinte de partid), dar n-a demsionat din Parlament, de unde stoarce peste 3.000 de euro lunar, deşi legislativul se întruneşte online, când şi când.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele