Bogdan Aurescu l-a primit pe Garry Kasparov

0
kasparov
kasparov

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu l-a primit joi, la Bucureşti, pe Garry Kasparov, preşedintele Human Rights Foundation, fost campion mondial la şah şi activist în domeniul drepturilor omului, cu prilejul vizitei pe care acesta o efectuează în România.

 

Potrivit unui comunicat MAE, cei doi au vorbit despre situaţia din regiune, în contextul agresiunii militare şi invaziei ilegale, neprovocate şi nejustificate a Rusiei împotriva Ucrainei şi al necesităţii contracarării efectelor profund negative ale acesteia în plan securitar, economic şi umanitar.

Ministrul Bogdan Aurescu a reiterat sprijinul ferm pentru promovarea drepturilor omului şi a valorilor democratice, inclusiv ca bază pentru asigurarea păcii şi securităţii internaţionale. A reiterat condamnarea, în temenii cei mai fermi, a războiului de agresiune purtat de Rusia împotriva Ucrainei şi a făcut o prezentare a sprijinului umanitar acordat de România statului vecin şi cetăţenilor ucraineni refugiaţi în România, accentuând solidaritatea extraordinară de care a dat dovadă întreaga societate românească, respectiv a sprijinului pentru economia Ucrainei, greu încercată de efectele războiului.

La rândul său, Garry Kasparov a vorbit despre situaţia internă din Rusia şi posibilele evoluţii ale războiului declanşat de Rusia, evidenţiind necesitatea întăririi sprijinului acordat Ucrainei de către întreaga comunitate internaţională, pentru a rezista în faţa agresiunii ruse.

Kasparov: șansă de înlăturare a lui Putin de la conducerea Rusiei

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele