Bogdan Chirieac, plătit de Rovana Plumb și Narcis Neaga din banii românilor

0

O asociere de trei firme, printre care și cea administrată de analistul politic Bogdan Chirieac a câștigat în procedura de licitație deschisă un contract în valoare între 650.000 şi 790.000 de lei de la Ministerul Fondurilor Europene, în ultima zi de mandat a Rovanei Plumb.

Banii sunt pentru promovarea valorilor europene în România, chiar dacă Bogdan Chirieac, invitatul permanent al Antenei 3 şi România TV, două televiziuni de ştiri cu numeroase ieșiri anti europene și anti-occidentale.

Potrivit datelor din SEAP, contractul a fost semnat pe 24 aprilie 2019, câștigătoare fiind firmele THP Elemental Investments, SC YES AGENCY SRL şi Press Media Electronic.

În 24 aprilie a fost publicat în Monitorul Oficial decretul prin care președintele Iohannis a luat act de demisia lui Plumb de la minister.

Citește și Plătit de PSD din bani publici, Doru Bușcu sare la gâtul SRI

Obiectul contractului este organizarea de evenimente dedicate promovării principiilor europene şi a fondurilor ESI în cadrul a 15 evenimente dedicate fondurilor operaţionale.

Oferta cea mai scăzută luată în considerare este de 652.500 de lei şi cea maximă de 789.750 de lei.

Durata contractului este de 20 de luni şi este finanţat exclusiv din fonduri europene, respectiv Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020 și Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Chirieac și Vîlcu, apropiații lui Dragnea

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, firma Elemental Investments este administrată de un anume Laurenţiu Niţă şi are sediul în Bucureşti, în timp ce Yes Agency aparţine unei femei, Maria Breban din Baia Mare.

Press Media Electronic este deţinută în proporţie de 94 la sută de Bogdan Chirieac, alte câte 3 procente fiind deţinute de Crişan Rudolf Andreescu şi Val Vîlcu.

Citește și Caracatița „jurnaliștilor” și „analiștilor” plătiți de PSD cu 10 milioane de lei din bani publici! O parte din ei sunt zilnic prezenți la Antena 3 sau România Tv

În 2013, întrebat cum i se pare raportul MCV al Comisiei Europene, Chirieac a răspuns că „este din nefericire o ruşine pentru distinsa Comisie Europeană şi pentru UE, în ansamblul său”.

Neaga, șeful de la (ne)Autostrăzi plătește pentru știri pozitive tot pe Chirieac și Vîlcu

Narcis Neaga, directorul general al CNAIR, a plătit 43.000 lei firmei DC News, controlată de Bogdan Chirieac, pentru a beneficia de o imagine favorabilă și știri pozitive. Contractul a fost atribuit direct în prima jumătate a lunii decembrie a lui 2018.

Bogdan Chirieac s-a aflat și pe ștatul de plată al PSD, de la care a încasat nu mai puțin de 1.157.149 lei pe firma Press Media Electronic SRL.

Pe 7 decembrie 2018, CNAIR a cumpărat direct “servicii consultanță pe comunicare și implementarea strategiei la nivel CNAIR SA”, deși CNAIR are propria Direcție de Comunicare în care lucrează aproximativ 15 oameni. Contractul a fost atribuit firmei DC News, controlată de fostul jurnalist și analist Bogdan Chirieac.

Două zile mai târziu, Narcis Neaga s-a dus în studoiul DC News unde a acordat un interviu de o oră, un minut și zece secunde. “Avem 100 de km de autostradă construiți”, se lăuda Neaga. Ulterior, Institutul Național de Statistică a publicat datele oficiale care arătau că în 2018 au fost finalizați doar 60 de kilometri de autostradă.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele