Bohdan Petrenko, cercetător: toate acordurile de pace, cu excepția capitulării Rusiei, sunt doar o amânare a unui nou război

0
trupe rusesti granita ucraina

Bohdan Petrenko, director adjunct al Institutului pentru Studierea Extremismului din Ucraina este de părere că ”toate acordurile de pace, cu excepția capitulării Rusiei, sunt doar o amânare a unui nou război” scrie Fakty.ua.

 

Vezi și Statuia din ceară a lui Putin a fost retrasă din muzeul Grévin din Paris

Petrenko,: „Armistiţiu. Ce vrea Rusia de la noi?

Vom tăia pacientul. Să încercăm să opinăm asupra a ceea ce Ucraina și Rusia pot conveni la aceste negocieri. Și ce ne așteaptă dacă semnăm un tratat de pace cu ei.

Problema demilitarizării Ucrainei ca cerință a Rusiei începe să se audă tot mai des.

Potrivit lui Lavrov, este nevoie să dispară din Ucraina „unele tipuri de arme de atac sau, altele, să nu fie niciodată desfășurate în Ucraina”.

După demilitarizare, armata Ucrainei va depinde de nivelul de control pe care Rusia îl va stabili asupra Ucrainei. O să doară acum.

Putin are nevoie de o armată ucraineană. Dar pentru a lupta alături de armata rusă împotriva Occidentului.

Credeți că (n.r. Putin) va rămâne în Ucraina? Dar dacă controlul nu este complet, pot exista limitări.

(…) Ucraina nu va desfășura arme nucleare pe teritoriul său. Cu siguranță că oficialii ruși vor prezenta acesastă situație drept victoria lor. Ei bine, este ca și cum ai scufunda de două ori Flota Mării Negre și, prin urmare, un act considerat eroic”.

Vezi și Putin a fugit într-un buncăr antinuclear de lux din Munții Altai cu familia sa secretă

Luptele pot decide ”cantitatea” interdicțiilor

Oficialul ucrainean spune că rușii ar putea cere ca Ucraina să renunțe chiar la rachetele anti-aeriene, cu rază mică de acțiune, dar aceste cereri vor fi în acord cu evoluția luptelor și a victoriilor din teren.

”În contextul demilitarizării, este posibil ca Rusia să solicite desfășurarea bazelor sale militare pe teritoriul Ucrainei. Pentru a controla situația. (…) Din motive evidente, nu vom putea disloca baze NATO pe teritoriul Ucrainei” spune cercetătorul ucrainean.

Final sumbru dacă Rusia câștigă

Deci, dacă pierdem războiul, nu vom avea pace. va urma un război cu Occidentul. Prin urmare, toate acordurile de pace, cu excepția capitulării Rusiei, sunt doar o amânare a unui nou război”, a scris Petrenko.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele