Boris Johnson vrea ca Ungaria să-l ajute să iasă din UE chiar și fără acord

0
boris-johnosn

Boris Johnson explorează un posibil veto al Ungariei la orice solicitare de amânare a Brexit-ului, scrie The Daily Telegraph, ziarul partidului lui Johnson.

Un document prezentat vineri la un tribunal scoţian indica faptul că guvernul Johnson se va conforma unei noi legi care îl obligă să solicite o amânare peste termenul de 31 octombrie, dacă nu este convenit niciun acord privind Brexitul până în 19 octombrie.

Însă Johnson a scris mai târziu pe Twitter: “Acord nou sau niciun acord dar nu amânare”.

Primul ministru britanic a fost la curent cu speculaţiile conform cărora poate evita o amânare, chiar dacă Marea Britanie solicită una, prin încurajarea uneia dintre celelalte 27 de state membre ale UE să se opună prin veto amânării.

Citește și Brexit sau No Brexit. Juncker și Boris Johnson nu au prezentat vreo propunere alternativă

Times l-a citat pe Dominic Cummings, principalul consilier al lui Johnson, care a spus că o ieşire din UE fără acord este sigur cât timp Bruxellesul nu acceptă să modifice acordul de Brexit pe baza noilor propuneri ale lui Johnson.

Înalţi oficiali ai UE au respins propunerile şi au îndemnat Marea Britanie să ofere mai multe clarificări, aranjamentele privind frontiera irlandeză după Brexit fiind încă principalul punct de fricţiune.

The Telegraph, ziar apropiat Partidului Conservator de guvernământ al lui Jonhson, a scris că trei miniştri britanici au organizat întâlniri separate joi cu ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto.

Publicaţia a citat un ministru al cabinetului, neidentificat, care a spus vineri seara că un veto este “singurul mod de a opri” ca noua lege condusă de opoziţie să prevină stoparea unui Brexit fără acord pe 31 octombrie.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele