Bravcod a cumpărat Galli Gallo cu 20 mil. euro

0

Brandul Peneș, deținut de producătorul de carne de curcan Galli Gallo, a fost achiziționat de Bravcod, într-o tranzacție în valoare de 20 de milioane de euro. Tranzacția a fost finalizată de administratorul judiciar CITR în această vară, conform planului de reorganizare aprobat de creditori în procedura de insolvență a companiei.

Galli Gallo, intrat în sinolvență în 2013 la propria cerere, s-a redresat printr-un plan de reorganizare propus și implementat de CITR, iar Bravcod, care a continuat relațiile comerciale cu Galli Gallo în procedura de insolvență a achiziționat business-ul în această vară.

„Reorganizarea Galli Gallo este pentru echipa CITR un exemplu de succes în redresarea unui business local și salvarea unui brand românesc. Suntem bucuroși că am reușit să construim o punte între debitor și creditori și că astfel am identificat, alături de ei, soluții eficiente de restructurare financiară și operațională a companiei. Nu am fi putut face acest lucru fără încrederea din partea partenerului comercial Bravcod și a creditorului majoritar, CEC Bank, care au crezut în planul propus și în viitorul Galli Gallo”, spune Alexandru Tănase, senior partner CITR.

Planul de reorganizare propus și implementat de CITR a presupus un transfer de business cu transfer de active ale celorlalte două companii din grup, aflate în faliment, care a dus astfel la o integrare. Apoi, compania Galli Gallo a intrat în profit operațional prin restructurare operațională și financiară pe principii sănătoase, care au facut ca societatea să înregistreze EBITDA pozitiv, în procedură de insolvență.

Galli Gallo, alături de alte două societăţi din grup, Avicola Codlea & Partenerii şi Broilerom, au intrat în procedură de insolvență în septembrie 2013. STS Trading şi Bravcod, parteneri comerciali ai Galli Gallo, au iniţiat discuţiile cu administratorul judiciar şi creditorii majoritari în vederea achiziţiei businessului deţinut de grupul Galli Gallo.

Sursa: Bravcod a cumpărat Galli Gallo cu 20 mil. euro

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele