Bruce Springsteen și-ar putea vine discografia către Sony Music cu peste 400 de milioane de dolari

0
Sursa foto: Facebook/brucespringsteen

Starul rock american discută vânzarea drepturilor asupra muzicii sale înregistrate către Sony Music, împreună cu catalogul său editorial, conform unor informații citate de CNBC din Billboard.

Bruce Springsteen a lucrat cu Columbia Records, care aparține Sony Music, încă de când a semnat cu casa de discuri în 1972, dar el a redobândit drepturile asupra muzicii sale de-a lungul carierei prin renegocierea contractelor.

Această veste a planului lui Springsteen de a-și vinde drepturile asupra muzicii sale vine la puțin peste o lună după ce cântărețul și compozitorul a împlinit 72 de ani, iar în industrie se speculează că vânzarea face parte din planificarea succesorală a muzicianului.

Momentan, reprezentanții lui Bruce Springsteen și ai Sony Music nu au fost disponibili pentru a comenta informația.

De cele mai multe ori, cataloagele de melodii sunt active valoroase, dar necesită un management extins, lucru pe care moștenitorii sunt nepregătiți să îl gestioneze.

Totodată, la Washington există o mișcare de creștere a impozitelor pe câștigurile de capital peste nivelul actual de 20%. Prin urmare, Springsteen ar putea căuta să încheie o afacere înainte de sfârșitul anului.

Tot Bilboard estimează că albumele lui Springsteen au o evaluare cuprinsă între 145 de milioane și 190 de milioane de dolari.

Astfel, în total, cântărețul ar putea primi pentru vânzarea tuturor drepturilor sale între 330 și 415 milioane de dolari.

Sumă ar concura cu cea de fix 400 de milioane de dolari pe care Bob Dylan ar fi primit-o când și-a vândut catalogul de cântece, anul trecut, către Universal Music Publishing.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele