Bucureștiul ar putea avea apă caldă și căldură

0

Premierul Ludovic Orban are programată joi o întâlnire de lucru cu ministrul Economiei, Virgil Popescu, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, și reprezentanții ELCEN, pe tema furnizării energiei termice în București. După întâlnirea celor trei, Bucureștiul ar putea avea apă caldă și căldură iarna 2020-2021.

 

Întâlnirea va avea loc la sediul Ministerului Economiei.

Nicuşor Dan s-a întâlnit, la sfârșitul lunii septembrie, cu administratorul special al ELCEN, afirmând că s-a convins din nou că sistemul de termoficare din Bucureşti e ”într-o situaţie foarte dificilă”.

„M-am întâlnit azi (29 septembrie – n.r.) cu Claudiu Creţu, administratorul special al ELCEN, unul dintre specialiştii sistemului de termoficare al Capitalei. Am vrut să văd concret cum s-a lucrat în ultimii ani de zile în domeniul termoficării şi m-am convins din nou că sistemul de termoficare din Bucureşti e într-o situaţie foarte dificilă”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Vezi și Nicușor Dan: toată lumea va avea căldură și apă caldă

El a mai spus că este important „să punem împreună, cât mai repede, cele mai bune idei şi soluţii pentru rezolvarea problemelor de sistem, dar şi a urgenţelor privind apa caldă şi căldura. E un proces greu şi nu trebuie să pierdem timpul, ci să venim cu soluţii”.

Pe 17 septembrie, ELCEN a anunțat că, față de anul trecut, pierderile de apă fierbinte aproape s-au dublat (de la 1200t/h la 2200t/h, în prezent), „aflându-se foarte aproape de valoarea maximă peste care devine practic imposibilă o garantare sigură și stabilă a alimentării cu energie termică și electrică în perioada următoare”. Consecințele ar urma să se răsfrângă atât asupra alimentării cu apă caldă și căldură a bucureștenilor, cât și asupra alimentării cu energie electrică necesară funcționării în siguranță a Sistemului Energetic Național, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Vezi și Casoteca.ro – magazin

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele