Nicușor Dan și URS Plus s-au înțeles pe bugetul Bucureștiului

1

Nicușor Dan și URS Plus s-au înțeles pe bugetul Bucureștiului. Primarul precizează că discuţiile de joi seară privind bugetul Capitalei au înregistrat “progresele sperate” şi că este posibilă convocarea în următoarele ore a unei şedinţe de Consiliu General.

 

“Discuţiile de joi seară privind bugetul Capitalei au înregistrat progresele sperate. Am convenit o serie de ajustări la proiectul de buget, ajungând astfel la o formă acceptată de toată lumea. Sigur, nu e un buget perfect, dar e pasul necesar şi corect pentru a începe investiţiile în Capitală şi pentru a elimina datoriile şi problemele din perioada Firea-PSD. Vom lucra împreună în continuare, inclusiv în perspectiva rectificării din a doua parte a anului, pentru a îmbunătăţi abordarea în chestiunile bugetare”, a scris primarul general, pe Facebook.

Primarul general al Capitalei a menţionat că susţine sporirea solidarităţii în coaliţie, “dar şi realism maxim” în privinţa chestiunilor dificile.

“Mulţumesc liderilor şi reprezentanţilor USR PLUS, PNL şi PMP pentru contribuţia la găsirea unei soluţii. E posibilă convocarea în următoarele ore a unei şedinţe de Consiliu General, în care vom supune din nou la vot proiectul de buget, cu modificările agreate”, a mai precizat Nicuşor Dan.

Copreşedinţii USR PLUS Bucureşti vor propune Biroului Municipal aprobarea de către consilierii generali a noului proiect de buget, a transmis viceprimarul Horia Tomescu, adăugând că varianta rezultată în urma discuţiilor este “cu 1 miliard mai aproape de realitate”.

“În urma discuţiei pe care am avut-o aseară cu primarul general şi cu partenerii de coaliţie, copreşedinţii USR PLUS Bucureşti vor propune Biroului Municipal USR PLUS Bucureşti aprobarea de către consilierii USR PLUS a noului proiect de buget, în baza următoarelor argumente: 1. Varianta de buget rezultată în urma ultimelor discuţii este mai aproape de realitate: cu 1 miliard mai aproape de realitate; 2. Este nevoie de un buget aprobat cât mai repede, pentru a putea primi transferurile pentru luna mai de la bugetul de stat; 3. Aprobarea acestui buget, în această formă, este doar depăşirea unui punct mort”, a arătat viceprimarul, într-o postare pe Facebook.

Vezi și Nicușor Dan: Vlad Voiculescu a solicitat noi date tehnice cu privire la buget

S-au apropiat cu 1 miliard de realitate

Viceprimarul Horia Tomescu arată că varianta rezultată în urma discuţiilor este “cu 1 miliard mai aproape de realitate”.

“În urma discuţiei pe care am avut-o aseară cu primarul general şi cu partenerii de coaliţie, copreşedinţii USR PLUS Bucureşti vor propune Biroului Municipal USR PLUS Bucureşti aprobarea de către consilierii USR PLUS a noului proiect de buget, în baza următoarelor argumente: 1. Varianta de buget rezultată în urma ultimelor discuţii este mai aproape de realitate: cu 1 miliard mai aproape de realitate; 2. Este nevoie de un buget aprobat cât mai repede, pentru a putea primi transferurile pentru luna mai de la bugetul de stat; 3. Aprobarea acestui buget, în această formă, este doar depăşirea unui punct mort”, arată viceprimarul, într-o postare pe Facebook.

 

 

Potrivit acestuia, primarul general şi partidele care formează majoritatea în Consiliul General trebuie să identifice soluţii şi să urmeze un plan de “măsuri concrete de echilibrare în mod real” a bugetului.

“Mai clar: trebuie să identifice surse de venituri reale sau să ajusteze cheltuielile, prioritizând ceea ce este esenţial pentru bucureşteni şi pentru dezvoltarea oraşului. USR PLUS susţine eliminarea risipei în cadrul companiilor municipale, a subordonatelor şi limitarea cheltuielilor de funcţionare ale Primăriei Generale. Consider că am făcut un pas important către dialog şi transparenţă, însă această abordare trebuie să continue după votarea bugetului, aşa cum şi primarul general şi partenerii de coaliţie şi-au asumat în cadrul discuţiei cu noi”, adaugă sursa citată.

Tomescu subliniază că bugetul în varianta actuală “nu este încă unul realist” şi îşi exprimă încrederea că prin rectificări bugetare succesive proiecţia bugetară va fi adusă cât mai aproape de realitate.

“Pe termen mediu şi lung, este evident că nu putem continua aşa. ‘Reţeta Firea’ a adus oraşul în faliment. Aprobarea acestui buget nu face decât să câştige timp, timp pe care coaliţia de la Bucureşti trebuie să îl folosească pentru reforme reale şi accelerate”, arată viceprimarul.

El apreciază că actuala coaliţie care îi oferă primarului Nicuşor Dan majoritatea în Consiliul General “nu funcţionează aşa cum ar trebui”, iar angajamentele luate înainte de alegeri nu au fost respectate.

“Săptămâna viitoare vor avea loc întâlniri pentru a reaşeza colaborarea de care avem nevoie pentru a ne îndeplini angajamentele asumate în faţa bucureştenilor acum şapte luni. Fiecare ales în parte – şi, de altfel, întreaga administraţie locală – are datoria faţă de bucureşteni să privească adevărul în faţă şi să înceapă imediat reformele de care oraşul are nevoie. Suntem aici pentru a pune umărul, construind pe adevăr, cu responsabilitate, pentru oameni”, conchide viceprimarul.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele