Bulgaria a ajutat Ucraina cu arme în secret

1

Guvernul pro-occidental demis al Bulgariei a livrat arme Ucrainei, deși comunicase contrariul.  Ajutorul trimis Ucrainei s-a confruntat cu opoziţia Partidului Socialist, formaţiune considerată pro-rusă, relatează agenţia EFE.

Ministrul interimar al economiei, Alexander Mihailov, a afirmat joi la o conferinţă de presă că aproximativ 4.200 de tone de materiale militare au fost expediate din Bulgaria către Ucraina de când a început agresiunea militară rusă asupra acestei ţări, informează Agerpres.

Vezi și Bulgaria și Ucraina noi recorduri în ceea ce privește decesele

”Mari cantităţi de arme şi muniţii bulgăreşti au fost exportate către Ucraina cu semnătura lui Ninova”, a declarat ministrul citat, făcând referire la predecesoarea sa în acest post, socialista Kornelia Ninova, el asigurând în plus că deţine documente ca probă, dar nu a arătat niciunul.

Lideră a Partidului Socialist, Kornelia Ninova ameninţase că va rupe coaliţia de guvernare dacă urma să fie aprobat vreun ajutor militar pentru Ucraina, ajutor faţă de care fostul premier proocidental Kiril Petkov era favorabil.

Bulgaria a exportat anul acesta armament în valoare de 504 milioane de euro

Parlamentul de la Sofia s-a limitat să aprobe în luna mai un ”ajutor militar tehnic” pentru Ucraina, constând în principal în repararea de echipamente militare şi asistenţă umanitară.

Anterior, în aprilie, Ninova l-a demis pe Mihailov din postul de director al companiei de stat însărcinată cu exporturile de armament, în urma unui presupus caz de corupţie.

Conform datelor oficiale, Bulgaria a exportat anul acesta armament în valoare de 504 milioane de euro, valoare de peste o sută de ori mai mare faţă de cea din perioada similară a anului trecut.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele