Burleanu spune stop scandarilor rasiste

0
- Reclama -

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, luni, că arbitrul Andrei Chivulete a urmat un protocol în 3 paşi care se aplică şi la nivel internaţional atunci când a decis să suspende meciul Sepsi OSK – FC U Craiova 1948.

 

El a subliniat că acest caz va fi analizat de Comisia de Disciplină, afirmând că FRF nu doreşte scandări şi manifestări rasiste şi xenofobe pe stadioane.

”Poziţia noastră, a Federaţiei Române de Fotbal, e foarte clară. În primul rând, nu ne dorim să avem scandări, mesaje rasiste, discriminatorii şi/sau xenofobe în societatea noastră, iar un stadion de fotbal face parte din societatea noastră.

Pe de altă parte, arbitrul Chivulete a urmat un protocol în 3 paşi care se aplică şi la nivel internaţional. În perioada următoare, cazul va ajunge pe masa Comisiei de Disciplină, care va decide în ceea ce priveşte incidentele petrecute la acest meci. Ne dorim să nu mai vedem mesaje, scandări discriminatorii pe stadioane.

- Reclama -

Ne dorim ca stadionul să reprezinte un spaţiu civilizat, unde poţi să te duci cu copilul indiferent de vârsta acestuia.

David Popovici este sportivul anului în România

Cu siguranţă, e nevoie de intervenţii în această zonă. Anumite grupuri de suporteri nu susţin acest mesaj. E important ca şi autorităţile să poată să intervină atunci când aceste principii sunt încălcate”, a declarat Burleanu, în cadrul unei conferinţe de presă.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele