David Popovici este sportivul anului în România

2
david popovici
david popovici
- Reclama -

Înotătorul dublu campion mondial și dublul campion european de seniori, a fost desemnat joi seara sportivul anului 2022 în România, de către Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Premiul i-a fost înmânat lui David Popovici de ministrul Sportului, Eduard Novak, în cadrul galei organizată de forul pe care acesta îl conduce:

Sunt bucuros să fiu aici, să accept acest premiu, dar sunt foarte bucuros că am reușit să vă fac mândri în acest an. Sunt convins că voi reuși să vă fac mândri în continuare. Mă bucur că am reușit să inspirăm prin munca noastră foarte mulți copii. Când m-am întors de la Mondialele de la Budapesta, din iunie, și am aflat că nu mai există locuri în bazin, cererea este prea mare, în niciun bazin din București, m-a cuprins o bucurie de neexplicat pentru că asta mi-am dorit dintotdeauna. Asta e misiunea noastră, să educăm cât mai mulți copii, să-i învățăm că sportul este bun, să le arătăm cât de multe pot câștiga prin sport”, a spus David Popovici.

Totodată, la categoria Sportivul anului au mai fost nominalizați canoistul Cătălin Chirilă, campion mondial și european la proba de 1.000 de metri și vicecampion mondial și bronz european la 500 de metri, precum și săritorul în apă Constantin Popovici, campion european la platformă de 27 de metri.

Amintim, Sportiva Anului în România a fost desemnată canotoarea Simona Radiș, dublă campioană mondială în 2022.

- Reclama -
- Reclamă -

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele