Calinic Botoșăneanul îi avertizează pe preoți și călugări că este interzisă implicarea în traficul cu lemn și țigări

0
- Reclama -

Toate bisericile și mănăstirile din arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților au primit o scrisoare din partea lui Calinic Botoșăneanul. Noul Arhiepiscop îi avertizează pe preoți și călugări că este interzisă implicarea lor în traficul și contrabanda cu țigări și lemn.

 

Calinic Botoșăneanul, numit în funcție în urmă cu două săptămâni după moartea Înalt Prea Sfințitului Pimen, spune în adresa trimisă pe 31 iulie că avertizarea către preoți vine după ce a primit sesizări privind implicarea în activități ilegale.

Preasfinţitul Calinic Botoşăneanul, noul arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor

”În urma mai multor sesizări, atenționăm asupra faptului că nici o unitate de cult și nici un cleric slujitor al Sfântului Altar nu pot practica, promova și susține activități ilegale de tipul trafic de țigări, cimitire private, exploatare și distribuire ilegală de material lemnos”.

- Reclama -

Atenționarea Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților mai cuprinde și o cerere către biserici și mănăstiri ca acestea să cumpere lumânări doar de la fabrica Arhiepiscopiei, conform regulilor stabilite de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe.

 

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele