Camera Deputaților a adoptat proiectul privind completarea şi depunerea declaraţiilor de avere în format electronic

0

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege care prevede că începând cu anul 2022 declaraţiile de avere şi de interese trebuie completate şi depuse în format electronic, transmite Agerpres.

 

Au votat „pentru” acest proiect 292 de deputaţi, iar doi s-au abţinut.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea Legii nr.176/2010, în sensul instituirii posibilităţii completării şi depunerii declaraţiilor de avere şi de interese „în format electronic, certificate cu semnătură electronică calificată”. Potrivit proiectului, începând cu anul 2022, toate persoanele prevăzute la art.1 din Legea nr.176/2010 au obligaţia de a completa şi depune declaraţiile de avere şi de interese în format electronic.

„Începând cu 1 ianuarie 2022, persoanele prevăzute la art.1 alin. (1), cu excepţia celor prevăzute la art. 1 alin. (1) pct.39, au obligaţia de a completa şi depune declaraţiile de avere şi de interese în format electronic. Până la data de 31 decembrie 2021, persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) pct. 1-38 pot completa şi depune declaraţiile de avere şi de interese şi în format electronic, certificate cu semnătură electronică calificată, iar acestea se trimit Agenţiei Naţionale de Integritate prin mijloace electronice de
transmitere la distanţă. Procedura de transmitere la distanţă a declaraţiilor de avere şi de interese, precum şi condiţiile în care aceasta se realizează se aprobă prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Integritate”, se arată în proiect.

Acesta mai prevede că, în cazuri excepţionale, stare de urgenţă, declaraţiile de avere şi de interese pot fi completate şi depuse în format scanat şi, ulterior, în termen de 30 de zile de la încetarea stării de urgenţă, transmise Agenţiei Naţionale de Integritate în original.

Proiectul a fost adoptat de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Citește și: Camera Deputaților dezbate astăzi moțiunea simplă împotriva ministrului Educației, Monica Anisie

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele