#Teleormanleaks. Rise Project publică noi informații și poze găsite în valiză, despre Brazilia

0

Jurnaliștii de la Rise Project au publicat joi un nou episod din serialul de investigație #TeleormanLeaks pe baza documentelor din valiza găsită în Teleorman, în care este dovedită prezența lui Liviu Dragnea în Brazilia, la Vila Grande din localitatea Cumbuco, în același timp cu cea a lui Petre Pitiș, directorul general al Tel Drum.

Ce scriu jurnaliștii de la Rise Project: 

O serie de documente, fotografii și înregistrări video din arhiva #TeleormanLeaks completează cu noi piese și personaje puzzle-ul brazilian din care fac deja parte Liviu Dragnea și apropiații săi.

Imaginile din valiză dovedesc că directorul general al Tel Drum SA, Petre Pitiș, a beneficiat și el de investițiile făcute în Brazilia. Acesta și-a petrecut vacanțele în Casa Grande, vila din Cumbuco unde de-a lungul anilor și-a avut reședința braziliană și președintele PSD. Cei doi s-au intersectat în mai multe rânduri pe celălalt țărm al oceanului. Pitiș și Dragnea sunt puși sub acuzare de DNA pentru constituirea unui grup infracțional organizat.

Putem observa, în premieră, prin ochii lui Petre Pitiș, detalii din interiorul vilei dintre cocotieri.

Înregistrările video indică legătura strânsă dintre Costel Comana, patronul firmei Regiotrans – omul care i-a băgat primul milion de euro în buzunar lui Liviu Dragnea și care s-a sinucis în toaleta unui avion – și același Petre Pitiș de la Tel Drum. Vă reamintim că ambele companii, Regiotrans și Tel Drum, sunt trimise  în judecată în România pentru furturi de zeci și sute de milioane de euro, bani publici.

Ce am găsit în valiză?

O serie de selfie-uri și alte poze și înregistrări video făcute cu un iphone 4 de directorul general al Tel Drum, Petre Pitiș, în Cumbuco, Brazilia.

Imaginile îl plasează pe directorul general al Tel Drum în nord-estul acestei țări în același timp cu Liviu Dragnea, șeful PSD. Cel din urmă a negat de-a lungul timpului orice legătură cu firma Tel  Drum SA sau cu reprezentanții acesteia. De cealaltă parte, OLAF (Oficiul European Anti-Fraudă) și DNA l-au pus însă sub acuzare  pentru că ar fi constituit împreună cu Pitiș și cu alți oameni din Tel Drum SA un grup infracțional organizat care a sustras bani din bugetul național și european.

Dragnea este deja anchetat în Brazilia pentru posibilă spălare de bani însă procurorul federal care instrumentează cazul nu a menționat și numele lui Petre Pitiș. (Nucile lui Dragnea – min. 10:04)

Între altele, Pitiș s-a imortalizat la bustul gol, cu ochii protejați de lentile RayBan, în curtea vilei de lux – cumpărată cu bani aduși în Brazilia de Mugurel Gheorghiaș, acționar al Tel Drum SA – vilă unde și-au petrecut și Dragnea și fosta sa secretară, Irina Tănase, vacanțele.

Metadatele care acompaniază fotografiile de mai sus arată că acestea au fost făcute pe 17 iulie 2014 – dată la care și Liviu Dragnea dar și Irina Tănase și Mugurel Gheorghiaș se aflau în Brazilia.

Dragnea și Irina Tănase aterizaseră pe aeroportul din Fortaleza, aeroportul cel mai apropiat de Cumbuco, încă de pe 4 iulie acel an și aveau să părăsească Brazilia, de pe același aeroport, în seara zilei de 19 iulie. Gheorghiaș sosise însă pe 10 iulie și avea să plece la o zi după ce s-a tras Pitiș în selfie.

Citește și Zegrean:Înalta Curte a procedat corect că a făcut tragerea la sorți a completurilor fără să aștepte motivarea deciziei CCR

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele