Campionatul Mondial de natație: De ce nu au sărit salvamarii să o salveze pe Anita Alvarez

0

O întrebare s-a tot rostit în spațiul public după ce înotătoarea Anita Alvarez, 25 de ani, din Statele Unite ale Americii, s-a scufundat, inertă, în timpul competiției.

De ce nu au sărit salvamarii să o salveze pe Anita Alvarez?

Întreaga scenă dramatică s-a petrecut sub privirele șocate ale publicului. A intervenit imediat antrenoarea acesteia, Andrea Fuentes, care a sărit ca din pușcă pentru a-și scoate eleva la suprafață.

Abia după intervenția salvatoare a antrenoarei, în bazin au sărit și salvamarii competiției. Acțiunea târzie a acestora a fost aspru criticată de publicul de pe întreaga planetă.

Citește și Înotătoarea Anita Alvarez salvată după ce a leșinat în piscină! Află ce s-a întâmplat cu sportiva

Salvatorii așteptau aprobarea arbitrului

Tot târzie a fost și reacția Federației Internaționale de Natație – FINA. Abia după o zi de la momentul șocant, FINA a transmis detalii, probabil, din cauza enormei presiuni mediatice.

Oficialii FINA au explicat faptul că salvamarii acționează după aprobarea arbitrului, care, la rândul său, a reacționat greoi. Salvatorii au intervenit, până la urmă, fără aprobarea arbitrului, când antrenoarea deja sărise în bazin după Anita Alvarez.

„Potrivit reglementărilor, salvatorii intervin doar după ce primesc aprobarea arbitrilor. E o restricție impusă pentru a evita întreruperi în timpul competiției.

După ce antrenoarea a sărit în bazin, salvatorii au înțeles gravitatea situației și nu au mai așteptat semnalul pentru a interveni”, îi citează publicația Marca, pe oficialii FINA.

Antrenoarea este îngerul ei păzitor

Sportiva a fost recuperată în siguranță, nefiind nevoie de alte intervenții. Anita Alvarez nu este la prima „pățanie” de acest fel. Sportiva a mai leșinat în timpul unei competiții. Și atunci, antrenoarea Andrea Fuentes i-a fost „înger păzitor”.

Un milion, de la Guvern pentru David!

Atunci, incidentul a avut loc în timpul probelor de calificare, din Barcelona, pentru Jocurile Olimpice. „Uneori, uităm că acest tip de incidente au loc și în sporturile de anduranță ridicată, precum maratonul sau ciclismul.

Am văzut toți imagini cu atleți ce nu ajung la linia de final, iar alții le sar în ajutor pentru a-i ajuta să ajungă”, a precizat antrenoarea Andrea Fuentes.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele