Canabisul legalizat poate aduce 5 miliarde de euro anual Germaniei

1
- Reclama -

Studiul publicat de Institutul pentru Economia Concurenţei – DICE şi Universitatea „Heinrich Heine” din Dusseldorf arată că legalizarea canabisului ar putea aduce Germaniei venituri suplimentare de peste 4,7 miliarde de euro anual şi ar aduce 27.000 de locuri de muncă noi.

Partidul social-democraţilor germani – SPD, conduşi de Olaf Scholz, probabil viitorul cancelar, negociază cu Verzii şi cu Democraţii Liberi (FDP) formarea unei coaliţii guvernamentale tripartite. Detaliile sunt încă în lucru, inclusiv reglementarea comercializării şi utilizării canabisului în scop recreativ, anunță agenția Reuters.

În plus față de veniturile fiscale de circa 3,4 miliarde de euro pe an, o astfel de măsură ar permite economii de 1,3 miliarde de euro în activitatea poliţiei şi a sistemului judiciar şi ar crea zeci de mii de locuri de muncă. Legalizarea canabisului ar stimula de asemenea dezvoltarea pieţei europene aflate în expansiune, care potrivit unei estimări ale firmei de cercetare „Prohibition Partners” va aduce venituri interne de 3 miliarde de euro în 2025, faţă de circa 400 de milioane de euro în acest an.

Folosirea canabisului în scopuri medicale este legalizată încă din 2017 în Germania.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele