Canada a câştigat al 28-lea său titlu de campioană mondială la hochei pe gheaţă

1
- Reclama -

Canada a câştigat al 28-lea său titlu de campioană mondială la hochei pe gheaţă, un record la Mondiale, după ce a învins în finală, cu 5-2, surprinzătoarea echipă a Germaniei, medaliată cu argint, duminică la Tampere (Finlanda).

 

Cu acest titlu, Canada devansează cu o victorie Rusia (luându-se în calcul şi titlurile Uniunii Sovietice), care a fost exclusă de la aceste Campionate Mondiale organizate în asociere de Tampere şi Riga, din cauza invadării Ucrainei în februarie 2022.

Conduşi cu 1-0 în prima repriză şi apoi cu 2-1 în a doua, canadienii eu reuşit de fiecare dată să egaleze şi să se detaşeze în ultima repriză, graţie în special lui Samuel Blais, autorul unei duble.

Consideraţi favoriţi ai competiţiei, canadienii au disputat precedentele trei finale (victorie în 2021, înfrângeri în 2019 şi 2022) în faţa Finlandei.

- Reclama -

Drulă: amânarea rotativei, dovadă a eşecului guvernării

Germania, care nu a fost niciodată campioană mondială şi ultima finală disputată data din 1953, a ajuns în finală la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2022, unde a fost învinsă de Rusia.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele