Când ar trebui să înlocuiți lanțurile de zăpadă?

0

Lanțurile de anvelope pentru vehicule ar trebui să fie utilizate în cazul în care există un strat de zăpadă sau gheață.

Folosirea lanturilor pe asfaltul expus poate provoca daune semnificative atât anvelopelor dumneavoastră, cât și străzii. În cazul în care virați pe o stradă care, evident, a fost brăzdată și sărată, trageți pe dreapta și eliminați lanțurile.

Cu o utilizare rară și atenție, acestea pot dura destul de mult timp. Acestea nu sunt alegerea cea mai ideală pentru o utilizare mai continuă sau pentru regiunile cu multă zăpadă și gheață. 

O mulțime de variabile vor influența existența oricărui lanț, inclusiv condițiile de drum și greutatea vehiculului, astfel încât nu se poate calcula o durată de viață exactă.Vehiculele cu tracțiune integrală trebuie să utilizeze lanțuri pentru anvelope pe fiecare dintre cele patru anvelope.

Ar trebui să folosiți lanțuri de anvelope pentru acele roți de pe pivotul de tracțiune pentru vehiculele cu două roți motrice, însă este mult mai sigur și mai simplu de controlat în cazul în care aveți lanțuri pe fiecare dintre cele patru anvelope.

În general, 20-30 mph este limita de viteză sugerată pentru a conduce cu lanțuri de zăpadă. Acest lucru împiedică lanțurile să se rupă și să vă afecteze eventual vehiculul. Încercați să nu conduceți pe străzile uscate cu lanțuri, deoarece aceasta poate uza în mod fundamental atât lanțurile, cât și calea de rulare a anvelopelor dumneavoastră.

Lanțurile de zăpadă sunt mult mai accesibile decât anvelopele de iarnă – pentru anumite persoane, doar această realitate ar putea conduce rezultatele pentru lanțuri.Lanțurile de zăpadă oferă, în plus, cea mai bună măsură de rezistență pe gheață, zăpadă compactă și zăpadă adâncă. Anvelopele de zăpadă nu funcționează la fel de bine ca lanțurile de zăpadă pe zăpadă profundă.

Imagine cu lanțuri de zăpadă de la AUTODOC

La ce ar fi bine să acordați o atenție deosebită cu un lanț de zăpadă?

În timp ce conduceți cu lanțuri pentru anvelope, fiți atenți la un sunet de plesnituri sau de metal pe metal. Presupunând că auziți orice semn că un lanț ar putea fi rupt sau că v-a lovit vehiculul, Opriți-vă atunci când este posibil în siguranță.

Lanțurile libere sau rupte care se pliază se pot plia peste o piesă de leagăn sau de șoc, provocând daune mari vehiculului dumneavoastră. Pentru a ajuta la prevenirea daunelor, în cele ce urmează sunt câteva moduri de a conduce atunci când aveți lanțuri de iarnă introduse pe vehiculul dvs.

  • Încercați să nu mergeți mai mult de 25 de mile pe oră, sau, probabil, puteți afecta lanțurile sau vehiculul dvs.
  • Nu conduceți niciodată pe asfalt expus
  • Țineți-vă să vă blocați sau să vă pierdeți timpul prin începerea sau încetinirea bruscă a activității

Trageți pe dreapta într-o zonă protejată și eliminați lanțurile. Începeți prin a desface sfoara și lanțul din lateral, eliminandu-le de pe dispozitivul de întindere. Desfaceți lațul roșu, iar după aceea fixați asocierea de verigi albastre și galbene.

Când lanțurile sunt toate scoase și se află la nivel pe sol, trageți în marșarier sau înainte pe îndelete câțiva metri, astfel încât să le puteți lua în siguranță.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele