Când se sărbătorește Sf. Gheorghe în 2023? Mesaje de la mulți ani

0
- Reclama -

Sfântul Gheorghe, Purtătorul de biruință, este sărbătorit în calendarul ortodox la data de 23 aprilie, dată marcată cu cruce roșie. Aproape 1 milion de români își aniversează onomastica de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe. 

Sf Gheorghe 2023. Data la care se sărbătorește Sfântul Gheorghe, Purtătorul de biruință, este data de 23 aprilie, potrivit calendarului ortodox

Sfântul Gheorghe 2023 pică anul acesta în prima duminică după Paște, atunci când aproximativ 1 milion de români care-i numele își vor sărbători ziua onomastică.

Potrivit statisticilor, peste 710.000 de bărbaţi şi aproape 380.000 de femei poartă numele Gheorghe sau derivate ale acestuia.

Sf Gheorghe 2023, sărbătoare cu cruce roșie

Sfântul Gheorghe a fost fiu de părinţi creştini vestiţi, învăţând buna credinţă din copilărie. A fost, totodată, fiu de mucenic, tatăl său a fost omorât pentru Hristos.

- Reclama -

Sfântul Gheorghe a trăit în timpul împăratului Diocleţian (284-305), mai întâi în Capadocia şi apoi în Palestina. Aici s-a mutat împreună cu mama sa, care avea multă avere în Cezareea Palestinei. S-a înrolat în armata romană şi a ajuns la demnitatea de voievod.

În anul 303, Dioclețian a emis un edict de persecuţie a creştinilor, care a declanșat un imens val de arestări şi torturi. Au urmat alte trei edicte de persecuție în următorii doi ani, 303-305.

Sfântul Gheorghe fiind în preajma împăratului şi văzând atâta pornire împotriva creştinilor s-a hotărât să facă cunoscută credinţa sa în Hristos Dumnezeu, gândind că aceasta este vremea potrivită mântuirii sale. A vândut aurul, argintul şi hainele le-a împărţit săracilor; celelalte averi pe care le avea în Palestina a hotărât să le împartă, iar pe robi să-i elibereze.

Aşa, lepădând toată frica omenească, Sfântul Gheorghe a stat în mijlocul adunării, vorbind împotriva hotărârilor celor fărădelege şi judecăţilor nedrepte împotriva creştinilor şi mărturisind că Hristos este Unul Dumnezeu.

Citește și: Tradiții de 1 aprilie 2023: Ce trebuie să faci în această zi

Mesaje Sf Gheorghe. La mulți ani

„Îți doresc din toată inima să ai parte de toată bucuria de care te poți bucura, de toate zâmbetele pe care ți le poate aduce ziua, de toate binecuvântările pe care viața ți le poate da! Să ai parte de tot ce e mai bun pe lumea asta! La mulți ani, Gheorghe!„

„Fie ca ziua ta să fie plină de gânduri bune, oameni minunați, așa ca tine, și numai de momente de bucurie. La mulți ani!„

„Cele mai calde gânduri și urări de sănătate, fericire, bucurii și împliniri. Să fii iubit/ iubită și fericit/ fericită în fiecare moment al vieții tale. La Mulți Ani!„

„De ziua ce-ţi surâde-n prag/ De-i porţi frumosul nume/ Eu îţi doresc tot ce-i mai drag/ Şi mai frumos pe lume!„

„Ziua numelui să-ţi fie plină de realizări şi să te bucuri mereu de orice lucru frumos din viaţa ta!„ 

Sursa: kanald.ro

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele