Tradiții de 1 aprilie 2023: Ce trebuie să faci în această zi

1
- Reclama -

Prima zi din aprilie 2023, aduce cu ea tradiții, obiceiuri și superstiții, dar este cunoscută în întreaga lume drept Ziua Păcălelilor. 1 aprilie reprezintă pentru români un bun prilej de a face farse, glume și de a-i păcăli pe cei din jur. 

O farsă reușită de 1 aprilie depinde de talentul și inventivitatea fiecăruia, dar și de modul în care cel păcălit reacționează. Până la urmă, o mică glumă nevinovată nu strică niciodată!

Dar trebuie să faci pe 1 Aprilie pentru a avea noroc toată luna, dar și care sunt cele mai cunoscute obiceiuri, superstiții și tradiții de Ziua Păcălelilor?

1 Aprilie 2023. Ziua Păcălelilor

1 Aprilie 2023, dată recunoscută la nivel internațional drept Ziua Păcălelilor, este mult așteptată de către amatorii de farse care abia așteaptă un motiv în plus pentru a-și păcăli cunoscuții.

O explicație a originii zilei păcălelilor este aceea că în anul 1564 regele Carol al IX-lea al Franței ar fi mutat sărbătorirea Anului Nou de pe data de 1 aprilie pe data de 1 ianuarie. Întrucât la vechiul An Nou (1 aprilie) se obișnuia să se împartă cadouri, s-a continuat împărțirea de cadouri și după anul 1564, dar sub forma unor farse și glume nevinovate.

- Reclama -

În România, această sărbătoare a ajuns pentru prima oară în secolul al XIX-lea și s-a păstrat până în prezent, adunând, de-a lungul anilor, o serie de tradiții, obiceiuri și superstiții referitoare la tot ce trebuie, dar și ce nu este bine să faci pe 1 Aprilie.

Citește și: Floriile 2023: Ce nume se sărbătoresc și pe ce dată pică sărbătoarea în 2023

1 Aprilie 2023. Tradiții, obiceiuri și superstiții

Chiar dacă este numită Ziua Păcălelilor, există totuși un interval orar în trebuie să-ți scoți în evidență talentul actoricesc și să-ți păcălești apropiații, altminteri riști să ghinion în luna care abia a sosit. Potrivit superstițiilor de 1 Aprilie, farsele, glumele și păcălelile trebuie făcute până la ora prânzului, altminteri vei avea ghinion tot anul și din farsor te vei trezi păcălici.

Un alt obicei popular referitor la data de 1 aprilie este acela potrivit căruia, dacă o fată frumoasă reușește să te păcălească, trebuie să o iei de nevastă sau măcar să fii prietenul ei.

De asemenea, tradiția de 1 Aprilie 2023 spune că cei care au fost păcăliți nu trebuie să se supere, din contră, trebuie să guste gluma și să se amuze, altfel riscă să fie supărați tot anul.

Superstiția spune că nunțile nu se săvârșesc niciodată pe data de 1 Aprilie, deoarece sunt sortite să se destrame. O altă superstiție din popor vorbește despre supunerea bărbatului însurat în această zi, care va fi sub papucul nevestei până la sfârşitul vieţii.

În schimb, copiii născuți pe data de 1 Aprilie sunt hărăziți cu noroc și vor avea parte de o viață lungă și îmbelșugată.

Sursa: kanald.ro

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele