Floriile 2023: Ce nume se sărbătoresc și pe ce dată pică sărbătoarea în 2023

2
- Reclama -

Cine își sărbătorește onomastica în Duminica Floriilor? Ce mesaje și urări trebuie să le transmitem celor care poartă nume de floare.

Floriile este sărbătoarea care vestește Paștele și marchează începutul Săptămânii Patimilor, pică întodeauna în ultima duminică dinaintea Paștelui. Când pică Floriile în 2023 și ce nume se sărbătoresc?

Când sunt Floriile în 2023?

Floriile 2023 sau Duminica Floriilor pică anul acesta pe data de 9 aprilie, cu o săptămână înainte de data la care creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele 2023. 

Floriile 2023 sau Duminica Floriilor reprezintă cea mai importantă sărbătoare care vestește Paștele și marchează începutul Săptămânii Patimilor. Sărbătoarea Floriilor nu are o dată exactă, ci pică întotdeauna în ultima duminică dinaintea Paștelui.

Duminica Floriilor sau sărbătoarea Floriilor 2023 este un prilej de bucurie pentru creștinii care respectă și azi un obicei străvechi legat de ziua care marchează intrarea Domnului în Ierusalim.

- Reclama -

În ziua de Florii, se aduc în biserici ramuri de salcie care sunt binecuvântate și împărțite credincioșilor, în amintirea ramurilor de finic și de măslin cu care mulțimile au întâmpinat pe Domnul la intrarea Sa în Ierusalim și pe care creștinii le țin în mâini ca semn al biruinței împotriva morții.

Ce nume se sărbătoresc de Florii

Potrivit statisticilor, peste 1.5 milioane de românii își sărbătoresc onomastica în Duminica Floriilor. Cele mai întâlnite nume de bărbați care se sărbătoresc de Florii sunt Florin, Viorel și Florian, urmate apoi de Florentin, Florinel și Narcis.

Alte nume de bărbați care se sărbătoresc de Florii sunt: Bujor, Ghiocel, Florică, Crin, Laurian, Iasmin, etc.

Nume de femei care se sărbătoresc de Florii

Cele mai des întâlnite nume de femei care se sărbătoresc de Florii sunt: Viorica, Florentina, Florica, urmate de Camelia, Violeta și Margareta.

Alte nume de femei care se sărbătoresc de Florii sunt: Lăcrămioara, Delia, Narcisa, Crina, Iris, Dalia, Anemona, Micșunica, Panseluța, Crizantema, Iasmina (floare de iasomie), Hortensia, Rosa, Rosalia, Romanița, etc.

Citește și: Paștele catolic 2023. Pe ce dată pică și cum se sărbătorește la catolici, Învierea Domnului

La mulți ani de Florii 2023. Mesaje pentru cei care-și sărbătoresc ziua onomastică în Duminica Floriilor

La mulți ani de Florii 2023. Mesaje deosebite și urări căldurase de La mulți ani pentru toți cei care-și sărbătoresc ziua onomastică în Duminica Floriilor, ziua sfântă care marchează intrarea Domnului în Ierusalim.

„De Florii 2023, zi de mare sărbătoare, primește din partea mea cele mai sincere urări de bine, sănătate, mult noroc si împlinirea tuturor dorințelor!„

„Flori frumoase să răsară-n calea ta, zile lungi și fericire îți doresc! Să ai o zi frumoasă de Florii 2023!„

„Să ai o zi minunată de Florii, cu sănătate si voie bună alături de cei dragi!„

„Să ai o zi cât mai frumoasă de Florii, înseninată de lumina blândă a primăverii și încărcată de parfumul dulce al unu nou început!„ 

„La mulţi ani cu sănătate, iubire şi împliniri! Să ciocnim un păhărel, celebrând un Floricel!„

„Sper că drumul tău în viaţă să îţi fie presărat de inocenţa ghioceilor, de frumuseţea trandafirilor şi de gingăşia crinilor. La mulţi ani!„

„În aceast zi specială, îți transmit cele mai sincere urări. Să ai o viață plină de lucruri bune, iar Domnul să te ocrotească mereu! La mulți ani de ziua numelui!„

„De ziua numelui tău, îți doresc ca toate lucrurile bune și frumoase să te copleșească și să strălucească în calea ta către fericire și succes. La mulți ani!„

Sursa: kanald.ro

- Reclamă -

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele