Când vine vorba despre Recursul Compensatoriu, Olguța Vasilescu nu recunoaște adevărul

0

Întrebată dacă a fost o greșeală legea Recursului Compensatoriu, Olguța Vasilescu a ales neadevărul. Deputat PSD și fost membru PRM, Vasilescu ca a aruncat vina eliberării a 21.000 de deținuți periculoși în curtea fostului ministrul al Justiției, Raluca Prună, deși lucrurile nu stau deloc așa.

 

Este deja de notorietate faptul că deputații PSD, ajutați de cei din ALDE și UDMR au schimbat radical un proiect de lege, până a ajuns într-o forma cu totul ”criminală”, adoptată în plen și cu votul Olguței Vasilescu, atunci pe val, fiind preferată de infractorul Liviu Dragnea, tocmai pentru capacitatea ei de a spune lucruri dintr-o perspectivă cu totul personală.

Legea votată în Camera Deputaților a fost modificată radical, până a ajuns la altă formă, cu aportul deputaților juriști Nicolicea, Iordache sau a UDMR-istului Marton Arpad.

Redarea dialogul dintre reporter TV și Olguța Vasilescu:

“Olguța Vasilescu: A fost o greșeală (legea) a doamnei Prună, de ce n-o întrebați pe ea, ca ea a făcut acest recurs.

Reporter: Dar legea a fost mult modificată, știți asta, nu?

Olguța Vasilescu: Nu, n-a fost modificată deloc”.

Iordache sau Rădulescu au evitat un răspuns direct, dar nu au mințit cu privire la sursa legii.

Rădulescu: ”V-am spus, eu sunt de acord că aceste personaje să nu iasă din pușcărie, că trebuie modificată această lege… ”.

Iordache: ”Mda… Tragic… ce să vă spun? Ăăăăăăă…. Putea acest criminal să iasă din penitenciar… Sau ați văzut că sunt oameni care au comis crime şi fără recursul comensatoriu… Recursul compensatoriu nu a făcut decât ca niște indivizi să… având în vedere condițiile din închisoari.. să iasă mai devreme…”.

Prună clarifică situația:

Raluca Prună, iniţiatorul proiectului de lege: „Trebuie să fii sărac cu duhul să fii în Parlament şi să spui, domle, e de vină o tehnocrată. Toate propunerile de distrugere a acestei legi sunt făcute de PSD ALDE şi UDMR”.

Modificările pe care le-au făcut şi pe care acum unii parlamentari încercă să le ascundă sunt explicate, clar, de un lider al gardienilor din închisori.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele