Caniculă şi disconfort termic ridicat în cea mai mare parte a ţării

0

Meteorologii au emis, pentru perioada 21 – 24 iulie, mai multe avertizări de caniculă şi disconfort termin ridicat. Sunt prognozate temperaturi ce pot ajunge la 40 de grade, iar căldura va persista şi pe timpul nopţii.

 

Pentru că au fost emise avertizări cod galben şi cod portocaliu, autorităţile vor activa, joi, Celula de criză de la nivelul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției şi au transmis o serie de recomandări pentru populaţie.

Potrivit ANM, joi, în Banat, Crişana, Oltenia şi în sud-vestul Transilvaniei şi al Munteniei vremea va fi caniculară.

”Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 35…37 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi local pragul critic de 80 de unităţi”, anunţă ANM.

În perioada 22 – 24 iulie, valul de căldură se va extinde şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării şi se va intensifica treptat, disconfortul termic va creşte, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Datoria externă totală a României a crescut cu 2,668 miliarde euro

”În general temperaturile maxime se vor situa între 35 şi 37 de grade, iar cele minime vor fi de 18…20 de grade”, anunţă ANM, care a amis o avertizare cod galben.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele