Carantina din București se extinde peste Ilfov

0

Carantina din București se extinde peste Ilfov. Este vorba despre localitățile Popești-Leordeni, Mogoșoaia, Brănești, Bragadiru, Ciorogârla, Dragomirești și Dobroești.

 

Prefectul de Ilfov, Daniel Zamfir a declarat că tocmai a primit situația actualizată a incidenței COVID în localitățile din județ și a solicitat direcției de sănătate publică să facă analiza epidemiologică și că va convoca Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru a adopta restricțiile pentru aceste localități.

În cele șapte localități a fost depășită rata de infectare de 3 cazuri la mia de locuitori. Prefectul a precizat că nu se impune carantina niciuneia, dar că restricțiile vor fi aceleași cu cele din București. De altfel, Zamfir a menționat că s-a consultat și cu prefectul de București.

Purtăm mască în București; restaurantele vor funcționa la 30% din capacitate

Prefectul de Ilfov a mai spus că poate lua aceste măsuri pe baza reglementărilor legale în vigoare, pentru că a fost depășită rata de infectare de 3 cazuri la mie.

Diferențe dintre scenariile roșu (București) și galben (Ilfov)

Județul Ilfov este în scenariul galben, în timp ce Bucureștiul este de peste două săptămâni în cel roșu.

În Capitală sunt închise școlile, restaurantele, cinematografele, teatrele, sălile de jocuri de noroc, în timp ce în localitățile lipite de București, cum este orașul Voluntari, școlile sunt deschise, iar restaurantele sau sălile de jocuri de noroc funcționează la 30% din capacitate.

Nici masca nu este obligatorie peste tot, ci doar în spațiile închise și în zonele aglomerate.

Cumpără un Purificator anti coronavirus: Casoteca.ro/magazin/

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele