Care este motivul pentru care românca a fost atacată de rechin. Care sunt rezultatele anchetei finale

0

Autoritățile din Egipt au făcut publice rezultatele anchetei pentru cazul șocant din stațiunea Hurghada. Acolo,vacanța s-a sfârșit tragic pentru două femei, care au fost omorâte de un rechin în Marea Roșie.

De ce au atacat rechinii două persoane în apă

Potrivit anchetei realizate recent, motivul principal al atacului este acelă că rechinii se aflau în perioada de reproducere. Aceste animale marine se aflau atât de aproape de mal, deoarece trebuiau să stea în apă cât mai puțin adâncă. În acest fel, își găseau hrană cu ușurință.

Ancheta a fost realizată de protectoratul Mării Roșii și de Asociația de Conservare și Protecție a Mediului.
Conform datelor oferite de specialiști, doar un singur rechin a fost cel care a produs atacurile înregistrate de pe data de 1 iulie, potrivit urmelor de mușcătură de pe corpurile victimelor.

Sezonul de reproducere începe primavara, la jumătatea lunii aprilie și se încheie abia la jumătatea verii, în iulie. Astfel, căutarea hranei a fost motivul principal pentru care rechinii au atacat.

Șansele ca o persoană să fie atacată de rechin sunt foarte mici

roxana donisan a murit

Cu toate că evenimentele recente au șocat multă lume, atacul unui rechin nu trebuie să ne îngrijoreze foarte rău, deoarece este destul de rar. La nivel mondial, se înregistrează doar câteva atacuri ale rechinilor asupra oamenilor, în decursul unui an.

În anul 2021, au existat aproximativ 73 de atacuri ale rechinilor, 9 dintre acestea fiind mortale. Există șanse mult mai ridicate ca o persoană să fie lovită de fulger, decât să fie atacată de un astfel de mamifer.

Două femei au fost mâncate de un rechin în Egipt

roxana donisan

Din ce în ce mai mulți turiști aleg Marea Roșie ca destinație de vacanță. Pe lângă peisaje de vis, această zonă oferă și multe activități. Din nefericire, la începutul lunii iulie, a avut loc un eveniment tragic. O româncă și o austriacă și-au găsit sfârșitul pe plaja din Hurghada, locul în care își petreceau concediul.

Românca era Roxana Donisan, o femeie în vârstă de 44 de ani, din Suceava și lucra la Direcția Generală a Finanțelor Public. După ce corpurile femeilor au fost descoperite, autoritățile din Egipt au hotărât să suspende activitatea pe plajă până la finalizarea anchetei.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele