Care telefon este mai performant: Samsung Galaxy S9 vs Apple iPhone X

0

Să compari performanța unui iPhone cu a unui telefon Android este ca si cum ai compara mere cu portocale. Mai ales că iPhone-urile rulează propriul sistem de operare iOS al Apple, adaptat pentru a profita la maxim de hardware. Ceea ce știm clar este că ambele telefoane stau foarte bine la acest capitol – performanță.

Galaxy S9, așa cum este ne-a obișnuit Samsung, va fi disponibil fie cu noul Qualcomm Snapdragon 845, fie cu propriul chip Samsung Exynos 9810, în funcție de locul unde îl cumpărați. La noi in țară îl veți găsi pe ultimul, mai performant.

Evaluările preliminare Snapdragon 845 au arătat că un iPhone X a marcat 4257 în testul single-core și 10364 în testul multi-core Geekbench 4. Asta in comparatie cu 2472 si 8424 marcate in GB4 pe Snapdragon 845. In ceea ce priveste testele sintetice, non-reale, A11 Bionic reușește să aibă un avantaj.

Samsung 9810 Exynos se transformă într-o fiară puternică, obținând 3648 respectiv 8894 in GB4. Atât Snapdragon 845, cât și Exynos 9810 vor putea oferi o serie de caracteristici care rivalizează cu iPhone X, inclusiv folosirea de Samsung a animojilor.

Memoria RAM: iPhone X este echipat cu 3 GB, în timp ce Galaxy S9 vine cu 4 GB. Modul în care iOS și Android gestionează RAM este destul de diferit, astfel încât un număr mai mare nu echivalează neapărat cu o performanță mai bună în acest caz.

Ambele telefoane pot fi achiziționate cu o memorie încorporată de 64 GB sau 256 GB, dar Galaxy S9 permite si folosirea unui card microSD, de până la 400 GB. Acesta este un mod mult mai ieftin de a vă îmbunătăți spațiul de stocare dacă doriți să optați pentru modelul mai ieftin, cu memorie încorporată mai mică.

În ceea ce privește camera, ambele dispozitive iPhone X și Galaxy S9 au senzori de 12 megapixeli pentru camera foto din spate. Lucrurile sunt însă foarte diferite atunci când vine vorba de lentile. Dispozitivul iPhone X are o configurație cu două obiective, obiectivul mai larg are o diafragmă f / 1,8, iar teleobiectivul are o diafragmă f / 2,4. Ambele suportă stabilizarea optică a imaginii.

Având atât un obiectiv wide cât și un tele-obiectiv, oferă mult mai multă libertate atunci când vă încadrați fotografiile; recurgerea la un zoom digital reduce adesea calitatea imaginii. Diafragma mare f / 1,8 de pe dispozitivul iPhone X permite o performanță decentă a luminii scăzute, permițând accesul mai multor lumini la senzor, dar fără a încetini viteza de declanșare și a introduce mai multe mișcări ale camerei.

Galaxy S9 are numai o singură lentilă, deci mai puțin versatilitatea zoom-ului. Dar trucul inteligent al lui S9 este o diafragmă variabilă între f / 1,5 și f / 2,4. Ca o lentilă pe un DSLR, acesta poate deschide sau închide diafragma pentru a lăsa mai multă lumină să ajungă la senzor. Diafragma f / 1.5 va oferi mai multă lumină decât f / 1.8 pentru iPhone X, de exemplu. Dar diafragma variabilă va permite si un efect “bokeh”, blurul de fundal care vă ajută să separați subiectul de fundal.

Diafragma variabilă a lui S9 nu ar trebui să fie confundată cu ajustările de diafragmă bazate pe software văzute pe telefoanele rivale de la Huawei sau pe telefoanele Pixel Google. Având o diafragmă variabilă este o reală inginerie – și o premieră pentru o cameră de smartphone. Înseamnă că Galaxy S9 se poate adapta mai bine la condițiile de iluminare.

IPhone-ul X poate realiza un bokeh (n.r. neclar) plăcut folosind cele două obiective în modul portret, dar vom avea nevoie de mai mult timp cu Galaxy S9 pentru a vedea cum se compară capabilitățile de fotografie.

Pe scurt: Galaxy S9 vs iPhone X – design, specificații, preț

Design: Apple iPhone X este primul iPhone interesant din punct de vedere vizual în ultimii ani, iar afișajul de la marginea la margine este superb. Indiferent dacă sunteți un fan al ” notch ” este însă subiectivă. Galaxy S9 este un telefon la fel de frumos, iar cele mai subțiri ale ramei de sus și de jos sunt vesti bune.

Specificații: Nu există prea multă diferență intre aceste două telefoane în utilizarea zilnică. Lucrurile ar putea deveni interesante când vorbim de camere. Flagshipurile companiei Samsung au avut mereu camere foto excelente, iar diafragma variabilă ar putea să-i ofere un avantaj real în acest domeniu. Va trebui sa le comparăm pe amândouă.

Pret: La noi în țară la un important magazin online de produse electronice, iPhone-ul X începe de la 5199 RON iar Samsung Galaxy S9 are un pret incepând cu 3899 RON.

Autor: Daniel Murariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele