Carmen Dan după ce Iohannis a contestat la CCR statutul polițistului: ”Atât poate din frustrare, din disperare, din ambiție bolnăvicioasă”

0

Ministrul Administrației și Internelor, Carmen Dan, îl atacă pe șeful statului pentru că a blocat legea privind statutul polițistului, contestând actul normativ la Curtea Constituțională. Ea îl critică dur pe președinte susținând că prin acest demers, care face parte din campania electorală, afectează activitatea poliției și ar aduce atingere siguranței naționale. Dan se mai întreabă dacă ”polițiștii români înseamnă doar deschizătorii de drumuri într-o deplasare urgentă către pârtiile de schi”. 

”Atât poate… din frustrare, din disperare, din ambiție bolnăvicioasă. Indiferent ce îl mână în luptă pe președintele țării, efectele blocării constante a oricărui demers, fără niciun temei legal, se răsfrâng asupra românilor!”, a scris Carmen Dan, pe Facebook.

Dan susține că demersul președintelui se înscrie în seria refuzurilor acestuia față de propunerile PSD din ultima perioadă și fac parte din campania electorală a lui Iohannis care dorește un nou mandat la Cotroceni.

”Noi, muritorii de rând, așteptăm de la Domnia Voastră ca măcar acum, în ultimul ceas, să vă recalibrați abordarea și să vă susțineți campania electorală în parametrii normalității, fără a distruge totul în jur, doar de dragul propriei preamăriri. Ieri ați mai punctat un refuz din colecția de astfel de gesturi cu care ne-ați obișnuit în ultima perioadă de timp. Numai că, de această dată, acțiunea dumneavoastră îndreptată împotriva PSD, afectează polițiștii, care sunt și trebuie să rămână în afara jocurilor politice! Ce fel de președinte de țară este acela care își permite să se joace cu siguranța națională? Cum să ajungi să politizezi activitatea Poliției?”, mai susține Carmen Dan.

Ea precizează că Legea privind autoritatea polițistului a fost în dezbatere publică mai mult de un an și jumătate, adăugând că nici parlamentarii opoziției, PNL și USR, nu au criticat legea În plus, ea mai susține că și sindicatele din poliție au sprijinit legea.

Carmen Dan speculează și moartea unui polițist și îl întreabă pe președintele Klaus Iohannis dacă polițiștii sunt doar deschizători de drumuri pe pârtiile de schi.

”Mi-aș fi dorit să vă fi preocupat atât de mult Poliția Română și atunci când polițiștii au fost omorâți, cu sânge rece, în misiune. Vă mai amintiți de polițistul Sorin Vezeteu? Familia lui și, din păcate, multe altele asemenea ei, așteaptă de la noi măsuri pentru ca astfel de tragedii să nu se mai repete. Atunci când s-au produs, ați tăcut. Acum faceți campanie… Ați terminat cu Jandarmeria Română și acum vă ocupați de Poliție? Ce înseamnă, domnule președinte, Jandarmeria pentru dumneavoastră? Oare jandarmii români sunt doar cei pe care îi acuzați fără probe sau cei care vă păzesc pe frig și viscol reședințele și pe care îi remarcați doar pentru că poartă uniforme diferite de ale SPP-ului?! Sau polițiștii români înseamnă doar deschizătorii de drumuri într-o deplasare urgentă către pârtiile de schi?!”.

Președintele Klaus Iohannis a sesizat, luni, CCR în legătură cu Legea pentru modificarea unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice care permite polițiștilor să folosească dispozitive cu electroșocuri. Șeful statului a arătat că proiectul a fost adoptat fără avizul CSAT.

Citește și România are peste 3 milioane de ferme mici, iar majoritatea poluează apele cu nutrienți

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele