Carmen Dan: “Președintele s-a antepronunțat în sensul constatării publice că Jandarmeria a acționat violent”

0

Ministrul de Interne, Carmen Dan, este audiată la această oră în comisia de apărare a Senatului în legătură cu reprimarea violentă a mitingului din 10 august. Anterior, în aceeași comisie au fost audiați șefii Jandarmeriei, Ionuț Sindile și Laurențiu Cazan și prefectul capitalei, Speranța Cliseru.

Cele mai importante momente din cadrul audierii:

Salan (PSD): Am rămas consternat în seara zilei respective vizavi de pasivitatea președintelui României. Ulterior, faptul că președintele a ieșit și a acuzat public o instituție a statului, mi se pare la fel de grav.

Carmen Dan susține: “A fost expunerea unor evidențe, așa le percep și eu. Președintele s-a antepronunțat în sensul constatării publice că Jandarmeria a acționat violent. Ulterior i-a cerut procurorului general să se sesizeze și conștientizăm că Parchetul general nu este în subordinea Administrației Prezidențiale. Până la urmă, adevărul va ieși la lumină, instanța de judecată va face dreptate.”

Carmen Dan, despre o posibilă demisie

Pauliuc (PNL): Cine spune adevărul: ați coordonat, ați fost la minister, ați fost în concediu? Dacă se va cere la Bruxelles aplicarea art. 7 împotriva României ca urmare a evenimentelor din 10 august, vă dați demisia?

“N-am să-mi schimb cu nimic poziționarea. Am spus că mi s-a părut un act de responsabilitate să îmi întrerup concediul și să fiu la minister. Nu vreau să comentez afirmațiile primarului general, nu obișnuiesc să îmi atac colegii la TV, dacă cineva face acuzații, să le probeze. Fiecare persoană cu un anumit rang în statul român are dreptul să-și spună punctul de vedere referitor la ce s-a întâmplat pe 10 august. Ref la art. 7: Voi lua cea mai corectă decizie în orice situație care se va dovedi reală. Deocamdată suntem la ”dacă”. Vă asigur că nu mă voi ascunde în munți”, adaugă Carmen Dan.

Citește și Fiul lui Ion Caramitru i-a strigat lui Valentin Dragnea ”Hoțule”, iar acesta a depus plângere penală pentru agresiune

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele