Carmen Dan neinteresată de Schengen, deși declară presei contrarul

0

Stephan Mayer, secretarul de stat german, declară că ministrul român de interne nu a inclus discuțiile despre aderarea României și a Bulgariei la spațiul Schengen pe agenda reuniunii informale a miniștrilor justiției și afacerilor interne (JAI) din UE.

“Subiectul includerii României și Bulgariei în spațiul Schengen nu este pe agenda oficială a acestei reuniuni informale. Nu vom vorbi despre această temă care cu siguranță este decisivă pentru România și poporul român”, a spus secretarul de stat german Stephan Mayer.

Carmen Dan, interesată declarativ de Schengen

Total de neînțeles, ministrul român de interne spune  “Am inclus pe agenda noastră această temă importantă nu doar pentru că este o temă de interes pentru România şi Bulgaria”.

Doamna Carmen Dan ar putea fi luată la întrebări de reprezentanții Bulgariei, stat care se poate simți lezat de această situație.

Parcă din alt film, Carmen Dan a declarat: „Ca preşedinte în exerciţiu al Consiliului JAI, dar mai ales ca ministru de Interne român, voi continua discuţiile la nivel bilateral cu miniştrii de Interne ai statelor care se opun acestui proces de extindere, având convingerea că acest efort va fi unul susţinut şi de colegii mei din Guvern şi de către preşedintele României”, a spus Carmen Dan.

Citește și Maternitatea SANCONFIND, lider de piață la costul unui pachet de nașteri

Carmen Dan a facăcut această declarație la conferința comună susţinută alături de comisarul european pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie, Dimitris Avramopoulos, după reuniunea informală a miniştrilor Justiţiei şi Afacerilor interne din UE, care are loc la Palatul Parlamentului.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele