Carmen Dan: “Raportul privind violenţele din 10 august nu va fi desecretizat”

1

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, refuză să dea curs solicitării senatorului PNL Marcel Vela, preşedinte al Comisiei de Apărare din Senat, pentru desecretizarea raportului MAI cu privire la violenţele din Piaţa Victoriei din 10 august.

Preşedintele Comisiei de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională din Senat, liberalul Marcel Vela, a semnat pe 4 septembrie o scrisoare prin care Comisia solicită desecretizarea “Informării privind manifestaţia de protest desfăşurată în Municipiul Bucureşti”. Între timp, Vela a fost schimbat de la conducerea Comisiei, în locul său fiind ales social-democratul Liviu Brăiloiu.

Ministrul Carmen Dan i-a răspuns lui Marcel Vela şi a transmis un refuz de a desecretiza raportul. În document se precizează că, potrivit Legii 182/2002, parlamentarii au acces la informaţii clasificate.

“În acest context, informaţiile secrete de serviciu conţinute de documentul menţionat pot fi accesate de parlamentarii interesaţi, cu respectarea principiului necesităţii de a cunoaşte.

Cu privire la solicitarea de desecretizare a informaţiilor respective, precizăm că situaţiile/condiţiile în care aceasta poate surveni sunt stabilite de art. 20 alin. (1) indice 2 din Anexa la HG nr. 585/2002, raportat la prevederile art. 1 lit. a) din HG nr. 781/2002”, mai precizează Carmen Dan.

Citește și Jean-Claude Juncker, mesaj pentru români

De Vlad Mitu

1 comentariu

  1. Pe timpul lui Ceaușescu umbla o poveste falsa cum ca străinii umbla prin țara , adorm cu cloroform oamenii, mai ales copii, si le extrag sângele. Învățătura: stați departe de străini, ascultați cu sfințenie si urmați neabătut firul rosu, precum si toate îndrumările partidului socialist.

    Sau “Copii, nu staționați lângă autobuzele cu turiști străini si nu acceptați guma sau bomboane de la aceștia. Un copil din Ploiești a luat si a murit otrăvit !”

    Azi dușmanul atentează, pervers, tot la copii noștri , varianta PSD este adoptarea copiilor “noștri” de familii curiste, deși in Romania nu exista nici măcar un singur exemplu de copil adoptat de bărbați îndărătnici sau de femei lesbiene.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele