Jean-Claude Juncker, mesaj pentru români

0

Gafa Vioricăi Dăncilă nu i-a stricat preşedintelui Comisiei europene nici buna dispoziţie, nici părerea despre România. La dineul oficial de la Cotroceni, de aseară, Jean Calude Juncker a vorbit cu entuziasm despre legăturile sale cu ţara noastră şi despre importanţa aderării acesteia la Uniunea Europeană.

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene: Sunt recunoscător că am fost primiţi ca prinţii în această ţară frumoasă. Mulţumesc! Pentru cei care sunt mai puţin fluenţi în limba română, am spus „Mulţumesc!”. Când eram tineri, ne-am îndrăgostit de cultura şi de literatura României. A fost ziua reconcilierii dintre istoria şi geografia europeană. Dar nu a fost prima zi în care România a demonstrat lumii că flacăra libertăţii şi a democraţiei era vie în această ţară. Aceste sentimente, aceste convingeri sunt la fel de vechi ca istoria acestei ţări.

Citește și Când a aflat premierul Dăncilă că avionul lui Juncker sosește mai repede și cum a făcut în jumătate de oră un drum de câteva minute

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele